Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Financieel

Wat zijn crypto’s en wat kun je ermee?

Wat zijn crypto’s en wat kun je ermee?

Als je het nieuws een beetje in de gaten houdt, dan heb je ongetwijfeld gehoord over cryptocurrency’s. Deze digitale valuta kun je gebruiken om online transacties mee uit te voeren en om mee te betalen, te handelen en te beleggen. Maar wat zijn crypto’s precies en wat is het nut ervan?

Wat zijn crypto’s?

Ondertussen zijn er honderden soorten cryptocurrency’s in de omloop en eigenlijk hebben ze dezelfde functie als standaard valuta; die van betaalmiddel. Crypto’s hebben een waarde en een koers en deze wordt bepaald door vraag en aanbod.

De onderliggende cryptocurrency waarop alles wordt gebaseerd is de Bitcoin, net als alle standaard valuta’s gelinkt worden aan de U.S. dollar. Met crypto’s kun je snel in een digitale omgeving geld overmaken, op een veilige en anonieme manier. Ook in fysieke winkels worden Bitcoins steeds meer geaccepteerd.

Wat kun je met cryptocurrency’s?

Digitale valuta’s zijn echter meer dan een betaalmiddel alleen. Je koopt ze bij een exchange zoals Bitvavo waarna ze in een wallet geplaatst worden. Met je wallet beheer je je crypto’s en kun je er transacties mee uitvoeren.

  • Betalen: uiteraard kun je ze gebruiken om mee te betalen, bijvoorbeeld bij een (web)winkel of een entertainment site. Ook kun je ze overmaken naar een andere ontvanger, bijvoorbeeld je familieleden in het buitenland of als huwelijksgeschenk.
  • Beleggen: crypto’s zijn echter ook bijzonder populair bij handelaars en investeerders die de crypto’s kopen als ze weinig waard zijn en weer verkopen als ze in waarde zijn gestegen. De markt is bijzonder wisselvallig, dus om hier winst uit te maken is een kunst. Toch zijn er al veel mensen stinkend rijk geworden omdat ze op het juiste tijdstip hadden ingekocht.
  • Terugstorten: als laatste kun je je crypto’s natuurlijk ook altijd weer terugstorten op je rekening, of op de rekening van iemand anders. Je krijgt dan wel weer te maken met een wisselkoers, omdat je de crypto’s weer terug moet zetten naar euro’s (of een andere valuta).
Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht

Gerelateerde artikelen

Een accountant inschakelen vermindert je zorgen

Ervaringen met thuiswerk

Ondernemingsplan laten schrijven