Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een massagestoel?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een massagestoel? 

Zijn massagestoelen nu zo goed voor je mentale en fysieke gesteldheid? In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar massagetherapie en de voordelen daarvan. Wanneer u zelf een elektrische massagestoel heeft, kunt u er dagelijks van genieten. Hieronder gaan wij dieper in wat de mentale en fysieke voordelen zijn wanneer je dagelijks geniet van een massage die een massagestoel geeft. 


 

 

Vermindert stress en angst en verhoogt tevens de productiviteit

Uit onderzoek blijkt dat massages van een massagestoel stress verminderen op fysiek en psychisch niveau door het verlagen van de bloeddruk, de cortisolspiegel en de insulineconcentratie. Daarnaast komen serotonine en dopamine vrij, wat het lichaam helpt bij het overwinnen van zowel chronische als alledaagse stress.

Een gerenommeerde studie van het Touch Research Institute van de University of Miami School of Medicine heeft aangetoond dat een kwartier in een massagestoel de meetbare EEG-hersenactiviteit bij volwassenen verbetert. Deze volwassenen voerden bovendien sneller en nauwkeuriger wiskundige tests uit na het ondergaan van een massage, terwijl groepen zonder massage geen verbeteringen vertoonden.

 

Uw gemoedstoestand wordt verbeterd

Door een massage therapie van een massagestoel wordt ook de productie van endorfine verhoogd, het wordt ook wel natuurlijke “feel good”-chemisch stof van uw lichaam genoemd. Hierdoor wordt de stemming van uw lichaam op een positieve manier beinvloed. 

 

Een betere nachtrust

Zoals reeds beschreven, verhoogt massagetherapie het serotoninegehalte. De hersenen kunnen dit omzetten in het slaaphormoon, melatonine. Dus geniet van uw stoel voor de slaap, voor een heerlijke nachtrust!

 

Verbetering van de cardiovasculaire gezondheid

Uit onderzoek blijkt dat massage kan dienen als een effectieve behandeling voor het verlagen van stress (zoals hierboven vermeld) en bloeddruk, twee belangrijke oorzaken van hartaandoeningen. In feite is aangetoond dat een massage de bloeddruk en de hartslag bij oudere vrouwen met een hoge bloeddruk acuut verlaagt. Een andere studie heeft uitgewezen dat massagetherapie pijn, angst en spierspanning kan verminderen bij hartchirurgiepatiënten.

 

Het helpt bij het verminderen van rugpijn. 

Volgens de American Chiropractic Association is onderrugpijn één van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongeschiktheid in de wereld. Ongeveer één op de tien volwassenen heeft het. Voor velen mensen die rugpijn ervaren, verandert het in een chronische aandoening.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat een massage een langdurige verlichting kan geven bij chronische lage rugpijn. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Pain Medicine. Onderzoekers onderzochten 104 mensen met chronische rugpijn die door hun artsen werden doorverwezen naar gediplomeerde massagetherapeuten. De onderzochte patienten kregen tien massage sessies gedurende 12 weken. De artsen waren vrij om massageprogramma’s te ontwikkelen die afgestemd waren op de patiënt. In plaats van het toepassen op van hetzelfde programma op alle patiënten. 

De meeste proefpersonen hebben een vragenlijst ingevuld. Meer dan 50% van de proefpersonen gaven aan dat de rugpijn voor hen significant was verminderd. Daarnaast merkten mensen op dat lage rugpijn voor een langere periode was verdwenen. Na drie maanden, zonder massagesessies, gaf 75% van de mensen aan dat de lage rugpijn veel minder pijnlijk was als voor de eerste massage. 

 

Het verminderd hoofdpijn

Spanningshoofdpijn ontstaat vaak door een verkeerde lichaamshouding, een pijnlijke rug of een gespannen nek. Een massage verbetert de bloeddoorstroming en maakt de gespannen spieren los om de pijn en spanningen te verlichten. Een onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Neuroscience heeft aangetoond dat een massage de symptomen van stress, pijn en slaapstoornissen reduceert. Proefpersonen uit het onderzoek ondervonden ook meer hoofdpijn op dagen dat ze geen massage kregen. Daarnaast bleek er een toename van de serotonine niveaus te zijn.

 

Een massage bevorderd de creativiteit 

Een massage helpt je te ontspannen en biedt je een moment van rust. waardoor je gedachten worden vrijgemaakt. Hierdoor kun je helderder nadenken waardoor je beter beslissingen kan nemen en ook creatiever wordt omdat je minder gespannen bent.  Een ander voordeel van een massage is dat de hormonen serotonine, dopamine en endorfine vrijkomen. Bovendien is er een afname van het stresshormoon cortisol.

 

Je krijgt meer zin in romantiek

Eén van de meest bekende bijwerkingen van chronische stress, depressie en angst is een verminderd libido waardoor je minder zin hebt in romantiek. Ondanks dat er geen onderzoek is gedaan naar het verband tussen massage therapie en een toename naar een verlangen van romantiek heeft het wel een sterke positieve invloed op het verminderen van stress. Tijdens een massage neemt het cortisol hormoon enorm af.  Wanneer je minder last hebt van stress neemt automatisch ook je libido niveau toe waardoor je meer zin hebt in romantiek. 

 

Het stimuleert de flexibiliteit van het lichaam

Het is bewezen dat massagetherapie de flexibiliteit van het lichaam verbetert door de spieren, het bindweefsel, de pezen en de gewrichten te masseren. Het bevordert ook de doorbloeding. Hierdoor blijven uw gewrichten soepeler en zijn ze minder kwetsbaar voor blessures.

 

Verhoogt de immuniteit van je lichaam

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat massages het immuunsysteem kunnen versterken (vooral in de winterperiode). De witte bloedcellen van het lichaam, die vechten tegen virussen, worden namelijk sterker door het toegenomen activiteit niveau. De verhoging van de witte bloedcellen is een bijkomend gevolg van de afname van cortisol. De witbloedcellen vernietigen namelijk cortisol hormonen als deze in overmate aanwezig zijn.

Meer informatie over massage apparaten?

Wil je meer informatie over massage apparaten? Bekijk dan ook eens deze website. Het is een website die specifiek gaat over massage apparaten en waarop veel interessante informatie staat.