Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de meest rioolverstoppingen?

Het is vervelend wanneer u een verstopping in huis heeft. Maar hoe ontstaan die eigenlijk? Er zijn er een aantal die loodgieters met regelmaat terug zien:

Gootsteen als afvalbak

Bij ons Loodgietersbedrijf Amsterdam is er steeds vaker te zien dat mensen hun afvoer als afvalbak gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld de vaat zijn die in de afwasmachine wordt gezet terwijl de aardappelen er nog aan vast plakken. Aangeraden wordt om de vaat eerst af te spoelen en etensresten in uw vuilnisbak te gooien voordat de vaat in de afwasmachine gezet wordt.

Gel

Gel wordt door veel mensen gebruikt om hun haar in model te brengen, om dan vol vertrouwen de deur uit te gaan. Dit werkt zo goed doordat gel plakt. Helaas plakt de gel ook aan uw afvoer vast, waardoor uiteindelijk de afvoer verstopt zal raken. U zult dan ook niet de eerste zijn die hiervoor een loodgieter belt.

Bladeren

Een verstopping kan niet alleen binnenshuis ontstaan, maar ook bij uw dakgoten. Dit komt over het algemeen doordat ze niet goed schoon gemaakt worden en bladeren en takken zich erin ophopen. Dit kunt u gemakkelijk tegen gaan door uw dakgoten eens in de tijd goed schoon te maken.

Matig onderhoud

Uw afvoer heeft regelmatig onderhoud nodig, net als uw auto. Dit geldt voor alle afvoerputjes en wasbakken. U gebruikt ze tenslotte dagelijks. Bij toiletten ziet loodgieter Amsterdam regelmatig urinesteen, wat ontstaat doordat minerale zouten zich hechten aan het oppervlak. Met onder andere antikalk is dit weer weg te krijgen, maar als dit niet regelmatig bijgehouden wordt, dan kan het ernstig verstopt raken.

Teveel toiletpapier

Goede toiletgewoontes zijn belangrijk en onderdeel daarvan is het gebruik van toiletpapier. Wanneer er veel toiletpapier wordt gebruikt, kan dit ophopen. Zorg er daarom voor dat zowel u als uw kinderen niet teveel toiletpapier gebruiken tijdens het toiletbezoek.

Natte doekjes

Natte doekjes worden steeds vaker gebruikt. Ook hebben ze soms een toilet op de verpakking staan, waardoor het lijkt dat ze doorgespoeld mogen worden. Dit is echter niet waar, ze mogen zeker niet doorgespoeld worden! Wanneer u natte doekjes gebruikt, is het aan te raden om dit weg te gooien in uw prullenbak.

Oudere woning

Wanneer u een woning hebt die rond de jaren 80 is gebouwd, dan kan het zo zijn dat uw afvoer in de dekvloer is gestort. Helaas liggen bijna al deze afvoeren te vlak, waardoor ze heel snel verstopt raken. Hier is helaas weinig aan te doen, maar u kunt hier wel rekening mee houden.

Wat te doen bij een verstopping?

Gebeurt het u dan toch, ondanks bovenstaande tips, dan is het verstandig om een loodgieter te bellen om dit voor u op te lossen, bijvoorbeeld bij Loodgietersbedrijf Amsterdam.

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/