Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Website kosten berekenen

Website kosten berekenen

Bij een professioneel webdesign bureau kun je een offerte aanvragen om de website kosten te berekenen. Het is belangrijk om deze kosten te laten specificeren zodat je dit kunt gaan vergelijken met de concurrent. Daarnaast hebben sommige webdesigners ook een prijscalculator. Op deze manier kun je een schatting laten maken van de kosten voor een website of webshop. Het verschil zit hem vaak in hoe groot een bedrijf is en welke klanten zij hebben. De meeste bedrijven hebben namelijk een kantoor dat zij moeten huren en alle kosten die daarbij komen. Er zijn ook steeds meer freelance webdesigners. Deze kunnen voor een lagere prijs werken omdat zij dit vanuit huis doen of als bijverdiensten. Natuurlijk zit er ook verschil in de ervaring van bepaalde webdesignbureaus. Dit kun je in de meeste gevallen zien in het portfolio wat zij op de website hebben staan.

Hier moet je op letten:

Er zijn verschillende aandachtspunten waar je op kunt letten als je de website kosten wil weten. Zo wordt er namelijk vaak onderscheid gemaakt tussen een maatwerk of CMS website. Een CMS website is vaak vele malen goedkoper om te laten maken. Dit komt doordat het gebruiksvriendelijke systemen zijn die webdesigners en medewerkers van het bedrijf kunnen beheren. Een maatwerk website vraagt eenmaal veel codes en programmeerwerk en daar betaal je dan ook weer voor. Een voorbeeld van een CMS systeem is WordPress. Dit wordt wereldwijd door 1/3 van de bedrijven gebruikt. Ook kan het zijn dat je moet bij betalen voor bijvoorbeeld het ontwerp van een logo of huisstijl. Echter is dit een goede investering voor in de toekomst en je krijgt meestal korting bij het afnemen van meerdere diensten.

Hoe worden de website kosten bepaald?

De website kosten worden door meerdere factoren beinvloed. Zo is het onder meer belangrijk welke functies jij allemaal nodig hebt voor een website of webshop. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of je gebruik gaat maken van een standaard thema of dat je een maatwerk oplossing wil. Ook heeft iedereen een ander tarief voor het maken van een website. Dit wordt meestal bepaald door de huur van een pand of de ervaring die een webdesigner heeft. Wanneer een webdesigner veel websites heeft ontworpen zal de prijs duurder zijn als bij een beginner. Echter moet je jezelf dan wel de vraag stellen waar de prioriteit ligt.

Gerelateerde artikelen

Overweeg je om te beleggen? Lees deze tips eens

Goede Slotenmaker in Nootdorp en omgeving

Een bhv-cursus voor jouw werknemers