Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Banen en opleidingen

Welke banen kan je goed combineren met studeren?

Als je gaat studeren is het vaak een verstandige keuze om naast je studie een bijbaantje te nemen. Zo doe je vast goede ervaring op en kun je meteen wat centen bijverdienen. Maar welke banen zijn nou handig om naast je studie te doen? Het is sowieso handig om iets te zoeken met flexibele tijden. Daarnaast kan het ook handig zijn om iets te zoeken waar je een goede werkervaring opdoet voor de baan die je uiteindelijk graag wilt. Tenslotte kan je ook zoeken naar een compleet ander baantje met goede doorgroeimogelijkheden in de toekomst. Waar ga jij voor?

 

Weinig tijd over naast je studie

Je studie vergt veel, soms te veel, tijd. Niet alleen ben je veel uren kwijt aan colleges, maar je moet ook naast je tijden op school nog eens je huiswerk maken. Dan moet je daarnaast nog leren voor ellenlange toetsen en soms werk je aan een groot samenwerkingsproject. Alles bij elkaar is het al een fulltime baan op zich. Maar natuurlijk wil je wel wat geld bijverdienen. Soms moet je zelf je eigen studie bekostigen. Daarnaast wil je natuurlijk ook nog wel eens lekker gaan stappen met je studiemaatjes. En dan hebben we het nog niet eens over op kamers gaan of reiskosten. Tja, het studentenleven is niet goedkoop.

 

Flexibele uren of juist niet?

Zodoende is het handig om een baantje te kiezen dat je goed kan combineren met je studie. Flexibele uren zijn daarbij bijna een must. Banen die je leuk in eigen tijd kan doen zijn bijvoorbeeld: illustrator, kunstenaar, auteur, vertaler. Maar je kan ook bijles geven aan kinderen van de basisschool. Ouders zoeken vaak naar studenten, omdat zij nog helemaal up-to-date kennis hebben van de vakken. Daarnaast kan je ook een vlog beginnen of muziekles geven. Tenslotte kun je ook kiezen voor een baan waarbij je je eigen diensten kan indelen, zoals je dat soms kan doen als oproepkracht. Flexibele uren vraagt wel om discipline. Soms is het juist wél handig om vaste uren te werken, zodat je wat meer ritme hebt in de week. Als je een leidinggevende hebt die het niet erg vindt dat je uren elk nieuw schooljaar verschillen, dan is dat natuurlijk ook een hele goede oplossing.

 

De toekomst

Naast alle bovengenoemde baantjes zijn er ook nog baantjes die goede mogelijkheden bieden voor de toekomst. Wil je later in de zorg gaan werken, dan is het handig om een bijbaan te kiezen waarbij je alvast laag kan instappen, zodat je vast werkervaring opdoet. Handig voor je cv! Maar je kan ook kiezen voor een compleet ander bedrijf, waarvan je weet dat ze hele goede doorgroeimogelijkheden hebben. Werken bij McDonalds is bijvoorbeeld zo’n baan, waarin er tal van mogelijkheden zijn om later door te groeien. Check out dit online advies voor werken in Leiden. Ook zijn er genoeg internet keuzes voor werken in Sassenheim. Genoeg te doen! Je weet wat ze zeggen: de keuze is reuze. Welke fantastische baan past bij jou?

 

Gerelateerde artikelen

50-plusser en op zoek naar een nieuwe baan? Loopbaanbegeleiding biedt uitkomst

Een opleiding tot life coach biedt je de mogelijkheden om andere te helpen

De voordelen van een online cursus Excel