Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dieren

welke huisdieren vragen de minste onderhoud?

Nederlanders zijn over het algemeen gek op huisdieren. Er zijn maar een aantal landen ter wereld die gemiddeld meer huisdieren over de vloer hebben. Toch is er voor velen een nadeel aan de huisdiertjes. Ze vragen in sommige gevallen vaak meer tijd en aandacht dan dat er mogelijk is. Om toch een leuk huisdiertje te vinden dat bij jou past, lees je in dit artikel welke huisdieren er vragen om het minste onderhoud.

 

Het eerste huisdier dat wij met je willen bespreken is het konijn. Konijnen zijn al heel lang te vinden in de Nederlandse huiskamers. Het grote voordeel van het konijn is dat je vrij weinig fysieke aandacht aan het beestje hoeft te besteden. Wanneer je een konijnenhok hebt dat buiten staat, kan het konijn vaak wat vrijer bewegen. Hierdoor hoef je het konijn minder vaak los te laten in de tuin, wat minder aandacht vraagt dan wanneer je dat wel doet. Wanneer het konijnenhok binnen staat, is het wel handig om het konijn af en toe eruit te laten. Let wel op, konijnen kunnen zomaar hun uitwerpselen laten gaan in huis.

 

Het tweede huisdier dat wij bespreken is de cavia. Cavia’s hebben over het algemeen enorm veel energie. Het voordeel hiervan is dat de cavia’s dit vanuit hun eigen kooi kunnen doen. Het is daarom ook goed om een wieltje te plaatsen waar de cavia’s op kunnen rennen. Dit is voor de cavia’s leuk om te doen, maar voor jullie zelf natuurlijk ook erg leuk om naar te kijken. Het enige wat je hoeft te doen is eigenlijk en onderhoudt van het caviahok. Verder natuurlijk af en toe naar de dierenwinkel om wat voer aan te schaffen.

 

Het derde huisdier dat wij met jullie bespreken is de slang. Dit dier heeft veruit de minste onderhoud nodig. Het enige wat je hoeft te doen is het onderhouden van de bak waarin de slang leeft. Dit kost vrij weinig onderhoud, je hoeft alleen wat overgebleven voer en uitwerpselen op te ruimen. Ook moet je het diertje natuurlijk wel dagelijks voeren.

http://bonqers-dierenwinkel.nl