Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Banen en opleidingen

Zo maak je het beste cv

Wanneer je het interne afzoekt met de zoekterm ‘werken in Valkenburg’ zullen ze zoals in elke andere stad of dorp direct vragen naar een cv. Een cv of curriculum vitae is een formulier met daarop de gegevens, werkervaring, educatie en competenties van een potentiële werknemer. Een cv zorgt ervoor dat een bedrijf snel en overzichtelijk zijn kandidaten kan zien en selecteren. In dit artikel wordt er beschreven hoe je een cv zo goed mogelijk kunt maken.

Waarom is een cv zo belangrijk?

Een cv is de eerste indicatie of een kandidaat wel of niet doorgaat naar een eventueel kennismakingsgesprek. Daarom is het belangrijk dat je cv er zo goed mogelijk uitziet. Natuurlijk, wanneer twee cv’s nagenoeg gelijk zijn, spelen competenties, werkervaring en educatie een grote rol in het wel of niet doorgaan van een kandidaat. Toch kan je je kan je voorstellen dat een werkgever direct een slechte indruk krijgt van een cv waar gegevens ontbreken, veel spelfouten in zitten, of die er gewoonweg onprofessioneel uit ziet.

Zo maak je het beste cv 

Gelukkig is er een oplossing bedacht om je cv er zo goed mogelijk uit te laten zien. Er bestaan namelijk veel verschillende websites die hun templates uitlenen voor een kleine, eenmalige betaling. Daarin staat vaak ook beschreven wat je precies bij welk veld in moet vullen. Op deze manier hoef je je nergens zorgen over te maken en vergroot je je kans op een baan. Gebruik kleurrijke templates met een distinctieve opmaak die er toch nog professioneel uitzien. Vergeet tot slot niet om een foto van jezelf t uploaden. Een cv dient als een snelle kennismaking tussen de werkgever en potentiële werknemer. Wanneer je een vriendelijke, maar toch professionele foto op je cv plaatst, breng je binnen een oogopslag je positieve uitslaging over. Dit laat vaak al een betere indruk achter bij een werkgever. Het is nog niet iets wat iedereen doet, maar wel iets dat je een streepje voor kan geven op de rest van de kandidaten.

https://www.atwerkvandaag.nl/werken-in-valkenburg