Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Just Marine; dé watersport specialist

Het ultieme gevoel van vrijheid. Mooi weer, een lekker briesje en gezellig samen met vrienden op het water. Iedere bootliefhebber zal het kennen; Die ongedwongen, fijne watersportsfeer. Maar wanneer u zoekt naar de perfecte boot, ziet u al snel door de bomen het bos niet meer. Gaat u voor nieuw of tweedehands? En welk type boot is eigenlijk ideaal voor uw situatie? Bij Just Marine krijgt u goed advies en een eerlijke prijs. In dit artikel laten we u zien hoe u in 4 simpele stappen uw ideale boot vindt.

Stap 1 : Bepaal uw budget

Nog steeds hangt er een bepaald stigma rondom de aanschaf van een boot. Het zou alleen voor de ‘rijken’ zijn. Maar dat is zeker niet het geval. Er zijn boten in veel verschillende prijsklassen. Bij Just Marine hebben we een ruim aanbod betaalbare boten. Om te beginnen is het handig om vooraf uw budget vast te stellen. Zo weet u precies wat u wilt uitgeven aan uw boot en in welke categorie u terecht komt. Het klinkt wellicht kinderachtig; maar het kan teleurstelling achteraf voorkomen. Daarnaast geeft het uzelf overzicht. Er vallen hierdoor automatisch ook een aantal boten af waardoor de zoektocht naar uw droomboot dichterbij komt. Denk ook vast na over service en onderhoud. Afhankelijk van het type boot dat u kiest moet deze ieder jaar winterklaar gemaakt worden en ook de stalling van uw boot brengt kosten met zich mee. Neem ook deze dingen mee in uw kostenplaatje.

Stap 2 : Beslis welk type boot u wilt

Wilt u een sloep om met vrienden en familie mee te varen of bent u op zoek naar een boot om mee te gaan vissen? Just Marine heeft een groot aanbod aan nieuwe en gebruikte boten van rubberboten tot aluminium boten. Hoewel er veel verschillende type boten zijn, kunnen we wel onderscheid maken tussen de verschillende soorten. Hieronder een overzicht.

– Sloepen
– RIB boten
– Rubberboten
– Aluminium boten
– Visboten

U kunt hier het aanbod bekijken. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom.

Stap 3 : Tweedehands of nieuw

Als u uw budget heeft vastgesteld en weet welk type boot u wilt kunt u kijken wat het beste bij uw situatie past. Een nieuwe boot of toch liever een occasion? Om u te helpen bij deze vraag zetten we een aantal voor- en nadelen voor u op een rij.

Voordelen nieuwe boot:
* U heeft zelf alle keuze uit opties, kleur, uitrusting etc.
* U heeft het nieuwste wat er is op de markt.
* Langere garantieperiode.
* Veilig, schoon en zuinig.

Nadelen nieuwe boot:
* Duurder in aanschaf.
* Hogere afschrijvingskosten.
* Hogere verzekeringspremie.

Voordelen tweedehands boot:
* Goedkoper in aanschaf.
* Vaak kunt u voor hetzelfde budget in een ‘hogere klasse’ kopen.
* Lagere afschrijvingskosten.
* Lagere verzekeringspremie.

Nadelen tweedehands boot:
* Minder keuze in opties. U koopt de boot zoals deze is.
* Kortere garantieperiode.
* Vaak heeft de boot kleine gebruikerssporen en is deze niet meer ‘zo strak’ als een nieuwe.
* Een oudere boot is meestal minder zuinig dan een nieuwe.

Voordat een tweedehands boot bij Just Marine verkocht wordt, is deze altijd technisch zorgvuldig nagekeken en zorgen wij dat uw boot veilig en betrouwbaar is. Zo weet u zeker dat u later niet voor verrassingen komt te staan. U vindt bij Just Marine uitsluitend kwaliteitsboten in uitstekende technische staat.

Stap 4 : Advies, proefvaart en aanschaf

Nadat u bovenstaande opties bekeken heeft wordt het tijd om u te laten adviseren. Bij Just Marine kijken we graag samen met u welke boot het beste bij uw wensen past. Wanneer we samen een goede boot voor uw situatie hebben gevonden wordt het tijd voor een proefvaart. Natuurlijk zegt dit nog altijd het meeste. Want op papier kan een boot nog zo goed bij u passen, het is toch het belangrijkste hoe deze op het water voelt. Zo kunt u zelf de kwaliteit van een Just Marine boot ervaren. We starten de boot altijd met een koude motor zodat u zeker weet dat deze direct aanslaat. Aan boort zullen we alle apparatuur en technische aspecten met u doorlopen. Tijdens deze eerste vaart bent u vrij om al uw eventuele vragen te stellen. Het is belangrijk dat u geen overhaaste beslissingen maakt. Slaap er gerust een nachtje over voordat u tot een koop over gaat. Natuurlijk staan we altijd voor u klaar wanneer u vragen achteraf hebt. Bent u er uit en wilt u overgaan tot de koop van de boot? We zullen nogmaals alle punten met u doorlopen. Gefeliciteerd! U bent nu de trotse eigenaar van een boot. Nu kunt u aankomende seizoenen zorgeloos genieten op het water. Wij wensen u een goede vaart!

https://www.justmarine.nl/