Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Zakelijk

Autosleutels verloren? Zo rij je binnen no time weer weg in je eigen auto

Je komt terug bij je auto en zoekt in je zakken naar je autosleutels. Na een extra neurotische controle door je jas binnenste buiten te keren en alle zakken drie keer te checken kom je tot de conclusie dat je autosleutels echt weg zijn. Wat nu?

Stel vast of je autosleutel echt kwijt zijn of dat je ze nog ergens anders kan vinden

Om te beginnen is het belangrijk om vast te stellen dat je sleutels echt kwijt zijn. Als de kans aanwezig is dat je ze nog ergens anders hebt laten liggen kan je beter nog even wachten met de volgende stap. 

Aangifte van diefstal of vermissing doen bij de politie

Weet je 100% zeker dat ze echt weg zijn? Dan kan het zijn (afhankelijk van het soort autoverzekering dat je hebt afgesloten) dat je eerst aangifte van vermissing of zelfs diefstal moet doen voordat je een nieuwe autosleutel kan laten bijmaken.

Als het vermoeden bestaat dat je autosleutel gestolen zijn moet je in elk geval aangifte bij de politie doen. Mochten de dieven je auto later stelen en misschien zelfs gebruiken bij het plegen van criminele feiten dan kunnen zijn de consequenties niet mals als je geen aangifte gedaan hebt. 

  • Doe aangifte als je vermoedens hebt dat de sleutels gestolen zijn
  • Licht je verzekeringsmaatschappij direct in

De volgende stap: Autosleutel laten bijmaken

Nadat je bij de politie aangifte hebt gedaan van diefstal of vermissing én je verzekering hebt ingelicht over het verliezen van de autosleutels is het tijd voor de volgende stap; het bemachtigen van een nieuwe set sleutels. 

Je kan autosleutels op verschillende manieren laten bijmaken, elke manier heeft zo zijn eigen voor- en nadelen: 

  • Sleutels laten bijmaken bij de merkdealer (duurste, meeste service)
  • Sleutels laten bijmaken bij de specialist/garage (goedkoper, wisselende service)
  • Sleutels laten bijmaken via internet (goedkoopste optie)

Bij de merkdealer betaal je het meeste voor een set nieuwe sleutels. Ongeacht het merk is dit altijd de duurste optie. Afhankelijk van de service die je wil (wil je graag een kopje koffie terwijl je wacht tot je aan de beurt bent?) kan dit een prima optie zijn. Hou er wel rekening mee dat je echt de hoofdprijs betaald voor een set sleutels bij de dealer. 

Bij de specialist of garage op de hoek kan je ook autosleutels laten bijbestellen. Afhankelijk van het soort garage kan je alleen voor bepaalde merken sleutels laten bijmaken bij deze garages. Alleen bij universele garages kan je soms van alle merken autosleutels laten bijmaken. De service is hier over het algemeen ietsjes minder dan bij de dealer (minder lekkere koffie, minder mooie omgeving) maar de prijzen zijn wel een stuk lager. 

Via internet kan je het goedkoopste nieuwe autosleutels laten bijmaken. Het grootste voordeel van het online autosleutels laten bijmaken is dat specialistische webshops echt alle merken kunnen leveren tegen de laagste prijzen. Het enige nadeel is dat sleutels niet altijd dezelfde dag binnen zijn. Je moet dus soms een dag wachten tot je nieuwe autosleutels binnen zijn.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht