Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Bedrijven verkopen steeds vaker het bedrijfspand aan investeringsmaatschappijen

Vele bedrijven die ermee stoppen verkopen het bedrijfspand aan investeringsmaatschappijen. Enerzijds doordat de maatschappijen steeds zichtbaarder en actiever worden in de Zakelijke vastgoedmarkt. Anderzijds doordat na de Coronaperiode, er veel bedrijven over de kop gaan en enkelen onnodig lang in leven zijn gehouden door de overheidssteun. Denk hierbij niet alleen aan grote firma’s, maar juist de kleine bedrijven kunnen de vaste kosten vaak niet bijbenen.

Bedrijven verkopen vaak via bedrijfsmakelaars die het pand via Funda verkopen. Echter kan zo’n traject dagen tot weken duren en voor sommige bedrijven kost elke dag weer meer geld. In de praktijk ziet vastgoed investeringsmaatschappij ‘Brownlake’ dat er veelal meerdere scenario’s bestaan waardoor bedrijven iets hebben aan de verkoop van hun bedrijfspand:

  1. Voorkomen van faillisement door het bedrijfspand te verkopen en te verhuizen (of terug te huren)
  2. Stoppen van de bedrijfsvoering om meerdere redenen
  3. De huurder kan het niet meer betalen

 

Er zijn uiteraard meerdere oorzaken, ook gewoon spontane redenen zoals een verhuizing (zie punt 1). Waar het om gaat is dat er tegenwoordig meer mogelijkheden zijn dan een langdurig verkooptraject via Funda, hetgeen weken tot maanden op zich kan nemen. Een bedrijfsmakelaar kan geen enkele garantie geven omtrent de verkoopprijs nimmer de duur van het verkooptraject.

Brownlake is dé bedrijfspand opkoper in Nederland die werkelijk elk type bedrijfspand opkoopt, zelfs bedrijfspanden met een slechte staat van onderhoud en zelfs als de huurder het pand niet meer kan betalen. Want veel bedrijfspanden zijn in wezen beleggeingspanden, waar men vanaf wilt. Zij zijn dan in goede handen bij een nieuwe en innovatief ingestelde investeringsmaatschappij met haar eigen verhuurbeheer afdeling.

Lees meer over de mogelijkheden van verkoop omtrent uw bedrijfspand op de website van Brownlake.

Brownlake is een nieuwe formule van een investeringsmaatschappijen om bedrijven in een eerder stadium te helpen naar bredere mogelijkheden te laten kijken dan een langdurig verkooptraject. Deze firma bestaat uit meerdere oude rotten in het vak, zo zijn er minimaal 3 ervaren vastgoed portefeuille eigenaren die erbij betrokken zijn. Twijfel over het verkrijgen van een goed bod, waardebepaling en uiteindelijk verkoop is nergens voor nodig. Alle bedrijfspand eigenaren zijn in goede, ervaren handen bij de vastgoedadviseurs van Brownlake. Dankzij zowel de vastgoed- alsmede de bouwtechnische kennis kan Brownlake altijd goed bieden op uw pand en zal er een duidelijker beeld ontstaan in tegenstelling tot een indirecte verkoop cq. onzeker verkooptraject. Het wertk heel eenvoudig:

  1. Meldt uw bedrijfspand aan voor een gratis waardebepaling of vrijblijvend aanbod
  2. Laat uw bedrijfspand bezichtigingen door een van de ervaren vastgoed specialisten
  3. Onderhandel over een eventuele verkoop (dit is uiteraard geen verplichting!)

Er zijn geen verplichtingen verbonden aan de aanmelding. Als u niet erop in wilt gaan, dan weet u in ieder geval wat een directe verkoop op dit moment oplevert. Brownlake wenst u in ieder geval een fijne bedrijfsvoering toe!

https://brownlake.nl/bedrijfspand-verkopen/