Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Belangrijke dingen voor op reis

Als je op reis gaat mag je enkele dingen niet vergeten. Heb je bijvoorbeeld onderstaande dingen al klaarliggen?

Geneesmiddelen

Je kunt alles vergeten, als je maar jouw geneesmiddelen bij je hebt, zeker als deze van levensbelang is. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel, want als je bijzondere geneesmiddelen nodig hebt zoals ivermectine, is die in het buitenland niet zomaar te verkrijgen. Als je met het vliegtuig gaat is het goed om een deel in je koffer te stoppen maar ook een deel in je handbagage, gewoon voor de zekerheid. Neem je geneesmiddelen mee in je handbagage is het ook aan te raden om een geneesmiddelen overzicht op te vragen bij je huisarts.

Toilettas

In de toillettas stop je natuurlijk de belangrijkste verzorgingsproducten. Denk aan tandenborstel, tandpasta, haarborstel, deodorant en make-up. Als je crèmes gebruikt, is het goed om die alvast naast de toilettas neer te zetten zodat je hem meteen in kunt pakken. Natuurlijk mag je ook douchegel, shampoo en zeep niet vergeten, al kun je die vaak ook nog op je bestemming kopen.

Specifieke dingen voor jouw soort reis

Natuurlijk is het ook afhankelijk van je reis wat je allemaal moet meenemen. Als je op fietsvakantie gaat, neem je vooral praktische dingen mee en kies je ook een praktische reistas. Tevens moet je ook denken wat je nodig hebt voor je fiets. Een bandenplaksetje is bijvoorbeeld onmisbaar. Bedenk ook wat je gaat doen als je problemen met je fiets krijgt. Als je zelf handig bent, kun je zelf het een en ander repareren en kun je een klein gereedschapssetje meenemen. Ga je op wandelvakantie, dan is het goed om een paar extra wandelschoenen en voetverzorgingsproducten mee te nemen. Als je een vaste verblijfplaats hebt, kun je ook nog een kleiner tasje meenemen, want dan hoef je niet altijd je toilettas en geneesmiddelen zoals ivermectine overal mee naar toe te nemen