Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Geschenken

Beste kerstgeschenken voor je werknemers

Aan het einde van het jaar is het kerstpakket toch wel het onderwerp waar op de werkvloer het meest over gepraat wordt. Werknemers vragen zich massaal af of hun werkgevers ook dit jaar hun waardering en vertrouwen uitspreken met een goed gevuld kerstpakket. Natuurlijk staat het traditionele kerstpakket nog steeds op nummer 1, iedereen vraagt zich ook keer op keer af wat er dit jaar weer in zal zitten. De decembermaand staat in het teken van terugkijken en verbroedering en is bedoeld als een feest voor iedereen. Steeds meer werkgevers kiezen daarom voor een ander soort geschenk om hun medewerkers op een meer persoonlijke manier te bedanken.  En persoonlijk geschenk zorgt er dan ook voor dat de ontvanger zich extra gewaardeerd zal voelen.

Het traditionele kerstpakket

Zoals al gezegd kun je natuurlijk kiezen voor een traditioneel kerstpakket. Alhoewel het enige wat er tegenwoordig nog traditioneel aan is is dat iedere werknemer hetzelfde pakket krijgt. Je kunt vaak zonder problemen de inhoud afstemmen op wat je wilt geven. Het kan wel gebeuren dat er werknemers zijn die bepaalde producten uit het pakket niet lusten of uit geloofsoverwegingen niet nuttigen. Dat gebeurt en daar kun je verder weinig aan doen. Ook bestaat sinds niet al te lange tijd de mogelijkheid om werknemers een tegoedbon te geven waarmee ze in een online shop zelf producten met een bepaalde waarde kunnen kiezen. In dat geval voorkom je in ieder geval dat er mensen zijn die bepaalde artikelen uit het pakket niet eten of drinken. Daarnaast kun je kerstpakketten tegenwoordig compleet personaliseren. Je kiest niet alleen per pakket de producten, maar ook de verpakking kun je naar wens aanpassen.

Andere soorten kerstgeschenken voor medewerkers

Hoe jij als werkgever jouw medewerkers wilt bedanken voor hun inzet van jet afgelopen jaar hangt vanzelfsprekend helemaal af van het budget dat je er voor vrij wilt maken. Twintig kleine identieke kerstpakketten zullen vanzelfsprekend minder kosten dan twintig individuele en exclusieve cadeaus. Je kunt bij exclusieve geschenken bijvoorbeeld denken aan tegoedbonnen voor een uitgebreid bezoek aan een spa of wellness centrum. Ook geuren en parfums zijn leuke en zeer persoonlijke geschenken die meer dan verwacht kunnen kosten. Een persoonlijk geschenk voor een medewerker uitzoeken kost je natuurlijk tijd, maar de waardering die je er voor terugkrijgt is ongekend. Het feit dat je er de tijd voor genomen hebt zal door je medewerkers zeer gewaardeerd worden.

Kerstgeschenken en belastingen

Bekijk voordat je investeert in de kerstgeschenken voor je medewerkers hoe het zit met de belasting die je er eventueel over moet betalen. Sinds 2021 zijn de regels rondom de werkkostenregeling gewijzigd. Deze regeling heeft betrekking op onbelaste verstrekkingen en vergoedingen. Het kerstpakket is belastingvrij en door de wijzigingen in deze regeling is de limiet van het bedrag dat je er aan mag besteden verhoogt.

 

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om je werknemers op een originele en leuke manier te bedanken. Neem dus tijdens het uitzoeken van de geschenken de tijd om naar de voorkeuren en interesses van elke werknemer te kijken, je zult verbaasd staan hoezeer dat gewaardeerd zal worden.