Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Belangrijke elementen van IAM voor managers

Wanneer je manager bent bij een groot bedrijf een grote organisatie zou je vast en zeker te maken hebben met de term Identity en access management. Deze term wordt belangrijker. Dit komt onder andere door de toename van de strenge AVG wetgeving. Er wordt regelmatig door de overheid gecontroleerd of bedrijven organisaties zich hier aanhouden en IAM oplossing kan er aan bijdragen omdat stukje makkelijker te maken. In dit artikel hebben wij een aantal verschillende punten onder elkaar gezet waarvan managers op de hoogte moeten zijn voor het zeggen slag gaan met IAM.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken en kostte veel managers denken dat de kosten hoog zijn. Dit is niet altijd het geval sterker nog wanneer het goed ingericht zo een hoop kosten besparen. Door te investeren in een IAM oplossing zullen systemen en processen stuk beter verlopen binnen je organisatie. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee en zorg voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Als bedrijf en vooral als een groot bedrijf is het belangrijk om flexibel te zijn. Je moet snel kunnen schakelen en veranderingen kunnen doorvoeren. Wanneer dit gegevens aan de slag gaat in processen is dit ook het geval. Door IAM in je bedrijf te integreren kun je makkelijker schakelen en ben je als bedrijf een stuk flexibeler en wendbaarder.

Voldoen aan de privacywetgeving kan best lastig zijn vooral als je te maken hebt met veel privé gegevens. Wanneer je een bedrijf inschakelt om je Identity access management op de juiste manier in te richten zou je direct voldoen aan de wet regelgeving. Mits dit op de juiste manier gedaan is natuurlijk.

Daarnaast is een ander belangrijk voor de watch als manager moet weten dat de risico’s een stuk minder zijn. Je bent beter beveiligd en mensen kunnen niet makkelijk mijn gegevens waar zij niet bij horen tikken en ander voorbeeld is van IAM.