Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Ben jij in het bezit van een verhuurde woning, maar wil je deze verkopen? Hier ons advies.

Beleggen in vastgoed om vervolgens te verhuren is een bekend fenomeen, genaamd buy-to-let. Dit staat bekend als een goede investering en genereert een extra inkomensstroom. Maar wanneer de huizenprijzen zo hoog zijn als nu, kan het zijn dat je erover denkt om je verhuurde woning te verkopen. Hoe kan je dit het beste doen? Hieronder ons advies over het verkopen van je verhuurde woning.

Het kopen en verhuren van woningen is een populaire manier van beleggen. Het verhuren van een woning kan een aantrekkelijk rendement bieden en is voor veel mensen een manier om een extra inkomensstroom te genereren. Zeker wanneer je privé hebt geïnvesteerd in de woning is het een gunstige belegging. Je huurinkomsten worden namelijk belast in box 3 tegen een tarief van maar 1,2%. Maar verhuurder zijn verloopt niet altijd even soepel. Je kunt probleem krijgen met je verhuurders, die te laat of niet betalen. Dan moet je hier achteraan zitten en zelfs soms instanties inschakelen om ze eruit te zetten. Ook maak je kosten met het onderhoud van het pand en reparaties. Daarnaast kun je niet zomaar de huur verhogen wanneer je deze te laag vindt. Huurders worden in Nederland namelijk goed beschermd door de wet. Daarnaast kan je eigen financiële situatie zijn veranderd of moet je geld vrijmaken voor een andere investering, waardoor je gemotiveerd bent om de woning te verkopen.

Wanneer je besluit om je verhuurde woning te verkopen, hoeft de huurder niet te vertrekken. Het is namelijk niet mogelijk om zomaar een huurovereenkomst opzeggen, behalve natuurlijk als er duidelijk in het huurcontract is opgenomen dat het om een tijdelijke overeenkomst gaat – en zelfs dan kan het uiteindelijk niet altijd. Wanneer je de woning wilt verkopen, doe je dat in dit geval dus mét huurders. Veel particulieren kopers zijn helaas niet geïnteresseerd in een woning met huurders, omdat ze opzoek zijn naar een woning waar ze zelf in willen gaan wonen. Je hebt dus minder potentiele kopers voor je woning en daardoor is het lastiger te verkopen dan een normaal huis.

Een oplossing hiervoor is het verkopen van je verhuurde woning aan een partij die in vastgoed investeert en jouw huis kan kopen en daarbij direct de huurcontracten overneemt. Bij het verkopen aan zo’n partij zijn er aan beide kanten geen makelaars mee gemoeid en krijg je vaak een direct en vrijblijvend bod. Dit heeft als voordeel dat er geen onzekerheden zijn omtrent een financieringsvoorbehoud, geen notariskosten en dat er flexibele voorwaarden kunnen worden opgesteld omtrent de leverdatum etc. Nadat het contact is gelegd kan een belegger de woning komen bezichtigen om een inschatting te maken van de waarde. Wanneer bezichtigen niet mogelijk is, kan deze inschatting ook op afstand worden gedaan. Hierna wordt er meestal een geheel vrijblijvend bod gedaan op je huis. 

DamBorg is zo’n vastgoedinvesteerder. We kopen verhuurde en niet-verhuurde huizen en beleggingspanden. Door onze lange beleggingshorizon kunnen wij altijd een marktconforme prijs bieden en zijn we niet gevoelig voor conjunctuurschommelingen. Aan ons kunt u verkopen zonder eindeloze bezichtigingen en onzekerheid of kopers de financiering wel rond krijgen. Neem contact met ons op voor een volledig vrijblijvend bod op uw huis of beleggingspand, we gaan graag met u in gesprek!