Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Besmetting: andere besmetten met Corona

Je kunt zelf besmet zijn met Corona terwijl je het zelf (nog) niet weet, Je kunt namelijk al besmet zijn voordat je allerlei gezondheidsklachten krijgt. Ben je besmet? Dan kun je anderen besmetten. Er komen kleine druppeltjes met virusdeeltjes uit neus en mond in de lucht terecht als je bijvoorbeeld schreeuwt. Ademen andere mensen die druppeltjes in, of krijgen ze de druppeltjes bijvoorbeeld via hun handen in hun neus, mond of ogen. Dan kunnen ze besmet raken met het Coronavirus.

Voorkomen dat je besmet raakt en dat je anderen besmet

Natuurlijk wil je niet besmet raken. Hoe kun je voorkomen dat je besmet raakt met het coronavirus? Dat kun je voorkomen door minimaal 1,5 meter afstand van iedereen te houden en door regelmatig je handen te wassen. De kans dat je dan zelf besmet raakt door de druppeltjes is dan erg klein. Natuurlijk wil je ook voorkomen dat je anderen besmet. Dat doe je door minimaal i15 meter afstand te houden van anderen, papieren zakdoekjes te gebruiken, te niezen en hoesten in je elleboog en natuurlijk thuis te blijven als je klachten hebt die verband kunnen houden met een besmetting met het Coronavirus.

 

De besmettelijkheid van het coronavirus kan worden verlaagd

Het coronavirus is besmettelijk. Stel er worden geen maatregelen genomen om die besmetting tegen te gaan. Dan kunnen er door een besmet persoon gemiddeld 2 tot 4 andere personen worden besmet. Dit noemt men de besmettingsgraad (RO) van het virus. Door het nemen van bepaalde maatregelen kan de besmettingsgraad van het virus worden verlaagd.

 

Basismaatregel om verspreiding van het virus te voorkomen

Door bepaalde basisregels in acht te nemen kan de verspreiding van het virus doorgaans worden voorkomen. De besmettingsgraad (RO) wordt dan dus verlaagd.

● Je moet zoveel mogelijk thuisblijven. Je gaat dus alleen naar buiten als het echt nodig is. Ga naar buiten om boodschappen te doen, een frisse neus te halen en om de hond uit te laten.

● Werk, indien mogelijk, vooral thuis. Jee gaat dus alleen naar jouw werk als jouw aanwezigheid essentieel is of als het werk niet thuis kan worden gedaan. Je gaat dus niet naar je werk om klanten of collega’s te zien. Is thuiswerken niet mogelijk? Dan moeten werkgevers de werktijden zoveel mogelijk spreiden.

● Het is belangrijk om zo min mogelijk mensen te ontmoeten. Nodig dus niet meer dan 1 persoon per dag bij jou thuis uit en ga niet bij meer dan 1 persoon per dag op bezoek. Moet je iemand bezoeken omdat je mantelzorger bent? Dat bezoek kan gewoon doorgaan.

● Het is belangrijk om te zorgen voor een goede hygiëne. Was je handen daarom 20 seconden lang met water en zeep. Laat de handen daarna goed drogen. Dat doe je bijvoorbeeld als je naar de toilet bent geweest, als weer thuis komt en voor het eten. Je gebruikt papieren zakdoekjes om jouw neus te snuiten. Daarna gooi je ze weg.

● Het is belangrijk om 1,5 meter afstand, dat is twee armlengtes, van elkaar te houden. Woon je met anderen op een adres? Dan geldt die regel niet. ● Verspreiding van het virus kan worden voorkomen door niet in grote groepen bij elkaar te komen.

● Verspreiding van het Coronavirus kan worden voorkomen door een mondkapje te dragen.

 

Corona Zelftest kopen

Een van de sneltesten is de zelftest. Je kunt hier de Corona zelftest kopen om jezelf te gaan testen op COVID19 zonder tussenkomst van arts of teststraat. Je kunt dit gewoon thuis doen op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt meerdere zelftesten in huis halen om jezelf preventief te blijven testen. Dit is belangrijk want ook zonder klachten kun je het virus bij je dragen en verspreiden! Meer info vind je op Rijksoverheid.