Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Telefonie

Mijn iPhone is kapot, wat nu?

Mijn iPhone is kapot, wat nu?

Er zijn gigantisch veel iPhones in omloop, waardoor er automatisch dus ook veel kapotte of beschadigde iPhones zijn. Er zijn op zo’n moment twee opties, vervangen of repareren. Wanneer je kiest voor het vervangen zijn er ook weer drie smaken, een tweedehands-, een nieuwe- of een refurbished smartphone aanschaffen. De markt voor refurbished iPhones is enorm gegroeid de afgelopen jaren. Dit heeft logischerwijs te maken met de prijzen van smartphones tegenwoordig.

Er zijn ook genoeg tweedehands iPhone te koop tegenwoordig. Niet alleen particulier maar ook zakelijk. Echter wanneer je tweedehands iPhones koopt zijn deze vaak refurbished. Dit is een voordeel voor zowel de kopende als de verkopende partij, omdat op deze manier de kwaliteit van de telefoon beter gewaarborgd kan worden.

De reparatie van iPhone is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Helaas zijn ze wat gevoelig voor val schade, maar gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg bedrijven die de schade kunnen herstellen. De prijzen daarvoor lopen zeer uiteen en hieronder lichten we toe waar dat in zit.

Wat kost iPhone reparatie?

De kosten van iPhone reparaties lopen enorm uiteen. De ene doet het voor nog geen €100,- en de ander vraagt er €400,- voor. Hoe kan dat nou? Allereerst is elk telefoon reparatie bedrijf anders, daarom is het belangrijk om te kijken naar wat jij belangrijk vind bij een reparatie. Hieronder een aantal factoren die de prijs bepalen en welke je dus moet afwegen.

Reparatie kosten

Waarschijnlijk de belangrijkste van allemaal is de prijs. De belangrijkste pijlers die de prijs voor jouw reparatie zullen bepalen zijn de onderdelen, kwaliteit, deskundigheid en garantie. De onderdelen die het bedrijf gebruikt zijn prijsbepalend, want originele Apple onderdelen zijn simpelweg veel duurder dan bijvoorbeeld de onderdelen die je op AliExpress zelf kunt bestellen.

Garantie op de reparatie

Dit brengt ons ook direct bij het stukje kwaliteit. Je kunt de kwaliteit van originele Apple onderdelen nou eenmaal niet vergelijken met goede namaak onderdelen. Wat ook de kwaliteit en dus prijs bepaald is de deskundigheid van de monteurs. Hoe meer ervaring in het vak, hoe duurder de prijs vaak is. Kwaliteit heeft gewoon een prijs. Ook al klinkt het cliché, wij zijn van mening dat goedkoop in de meeste gevallen duurkoop is. Als een bedrijf de drie eerder genoemde factoren beheerst dan kunnen zij vaak garantie geven op de reparatie, waardoor je ook verzekerd bent van een goed werkend toestel.

iPhone reparaties thuis

In het kader van gemak zijn er tegenwoordig ook telefoon reparatie bedrijven die telefoons repareren op locatie. Hierdoor ben je niet langer genoodzaakt naar een winkel toe te gaan en kun je thuis gewoon de was doen, thuiswerken of je favoriete Netflix serie afkijken. De meeste reparaties zijn namelijk binnen 30 minuten voltooid, waardoor je je tijd effectief kunt besteden.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht