Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Brandveiligheid laten controleren dankzij een Scope 8- of Scope 10-inspectie

Heeft u een eigen bedrijf of onderneming waar gewerkt wordt met elektrotechnisch materieel? Dan is het van belang om regelmatig een inspectie uit te laten voeren waarbij u het brandrisico in uw werkplaats in kaart brengt. Dit is een belangrijk aspect op het gebied van veiligheid, maar deze inspecties worden vaak ook verplicht door verzekeraars. Naast de richtlijnen volgens NEN 3140 en NEN 1010 is nu inmiddels ook de NTA 8220 ontwikkeld om het risico op brandgevaar duidelijk te maken. De andere richtlijnen boden hier namelijk niet voldoende uitkomst. Op deze manier biedt u een veilige werkomgeving voor uw personeel aan.

Breng risico op brandgevaar in kaart met een inspectie

Als u het brandgevaar binnen uw onderneming duidelijk in kaart wilt brengen, dan vertrouwt u op een specialist om een inspectie volgens de richtlijnen van Scope 8 of Scope 10 uit te voeren. Een inspectie volgens de richtlijnen van Scope 8 of Scope 10 gaat diep in op de huidige staat van het elektrotechnisch materieel en welke risico’s eventueel afgedekt moeten worden. Sinds 1 januari 2018 zijn deze inspecties bovendien verplicht wanneer u een verzekering wilt afsluiten of prolongeren. Op deze manier bent u altijd goed verzekerd en weet u zeker dat uw elektrische installaties conform de richtlijnen werken. Dat is niet alleen fijn voor u, maar ook voor uw medewerkers.

Plan een afspraak voor inspectie bij uw bedrijf in

Een gerenommeerd bedrijf dat een inspectie volgens Scope 8- of Scope 10-richtlijnen uit kan voeren, is Omega Inspectie. Bij Omega Inspectie werken enkel specialisten die de richtlijnen van Scope 8 en Scope 10 nauwkeurig opvolgen. Bovendien zijn zij gecertificeerd door Stichting SCIOS om deze brandinspectiemethodiek uit te voeren. De inspecteurs hebben dus de nodige opleiding en ervaring om een goede inspectie uit te voeren binnen uw bedrijf. Wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact op met Omega Inspectie om uw Scope 8 of Scope 10 in te plannen.