Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Onderwijs

Commercieel medewerker binnendienst, de schakel met buiten

Als commercieel medewerker binnendienst heb je een afwisselende baan, waarbij je dagelijks veel contact hebt met klanten en collega’s. Jij vormt de schakel tussen je collega’s, de leveranciers en de klant. Je hebt dus veel commercieel klantcontact en verricht daarnaast belangrijke administratieve taken van financiële aard.

Alles komt samen bij jou

Zoek je veelzijdig werk, waarbij goede communicatieve vaardigheden belangrijk zijn en vind je het leuk om diensten of producten te verkopen? Dan is de functie van commercieel medewerker binnendienst iets voor jou.

Wat moet je kunnen?

Je gaat klantgericht te werk, bent goed georganiseerd, creatief en beheerst in elk geval de Nederlandse taal goed in woord en geschrift. Daarnaast weet je ook je weg te vinden in standaard computerprogramma’s zoals Word, Excel en Outlook. Ook moet je behendig kunnen omgaan met verkoopinformatiesystemen.

Je opleiding

Verder moet je een opleiding gevolgd hebben waarin je geleerd hebt om te werken in een commerciële omgeving. Zo biedt Fabius de beroepsgerichte opleiding commercieel medewerker binnendienst aan, waarmee je zowel de administratieve kant van het werk, als de commerciële vaardigheden krijgt aangeleerd.

Je taken

De belangrijkste verantwoordelijkheden van een commercieel medewerker binnendienst hebben te maken met de administratieve en commercieel ondersteuning van het verkoopproces en het geven van de juiste service aan de klant. Tijdens je werk adviseer je klanten werk je offertes uit, maak je gebruik van je interne netwerk om de juiste mensen in te schakelen en regel je de administratieve afhandeling van binnengekomen orders. Kortom, de functie van commercieel medewerker binnendienst is veelzijdig, belangrijk en uitdagend, je werkdag zit vol met afwisseling.

Wat mag je verwachten?

De functie van commercieel medewerker binnendienst komt in vrijwel elke beroepssector voor. Er is dus veel vraag vanuit de markt en dat zie je terug in het salaris, dat gemiddeld €2062 bruto per maand bedraagt.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht

Gerelateerde artikelen

Workshop op school

De eerste stappen in het werkveld met een stage programmeren

Motorrijles Limburg