Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Communiceren in een grote omgeving

Voor veel bedrijven is het zo dat er veel mensen rond lopen binnen hun grote panden. Deze mensen moeten allemaal goed met elkaar in contact staan om hun baan uit te kunnen voeren. Soms kan dat nog wel eens lastig zijn, in grote gebouwen is het namelijk niet altijd handig om de gehele dag met elkaar te bellen met een telefoon. Daarom zijn er voor zulke manieren van communicatie speciale apparaten die ervoor zorgen dat je op grote afstanden elkaar goed kunt horen, zonder dat hiervoor een telefoon nodig is. Past dit ook bij jouw bedrijf? Lees dan snel verder.

 

Beroepen die in grote panden werken

Denk eens aan de beveiligers in een groot warenhuis of de beveiligers bij een bank. Voor zulke beroepen is het heel erg belangrijk dat alle collega’s met elkaar nauw in contact kunnen blijven. Hiervoor zijn dan communicatie middelen nodig. Een goed voorbeeld van een passend communicatie middel zijn de Motorola portofoons. Deze zorgen ervoor dat de verschillende ploegen elkaar makkelijk kunnen bereiken en zo kunnen communiceren door de dag heen. Ook zijn er vaak verschillende kanalen beschikbaar op een portofoon, zo 

 

Wanneer is directe communicatie nodig?

Zoals hier boven genoemd worden portofoons vaak gebruikt door beveiligers. Ze plaatsen deze dan vaak in hun zak met een oortje in het oor zodat ze alle mededelingen van hun collega’s kunnen horen gedurende de werkdag. Naast dat een portofoon handig is voor beveiligers, is het ook heel handig voor bijvoorbeeld het werken in de bouw. Als een collega heel hoog in een kraan zit en goederen verplaatst, is communicatie met de collega’s die op de grond staan heel erg belangrijk voor een goed verloop maar ook voor de veiligheid. Zo kunnen ze dan duidelijk met elkaar communiceren en via de portofoon is dit erg gemakkelijk.

 

Beter dan via de telefoon

Een portofoon is heel anders dan een telefoon en voor werk is dit vaak ook nog eens veel beter. Doordat er vaak een oortje aan bevestigd wordt kunnen je collega’s tegen je praten zonder dat je hierop hoeft te reageren. Ook wordt de portofoon op een andere verbinding gebruikt dan een normale telefoon, hierdoor heb je bijna altijd bereik met een portofoon en is dit dus erg handig als je in een grote omgeving werkt maar wel contact moet houden met je collega’s. Zo kun je fijn samenwerken met al je collega’s!