Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Vakantie

De beste en mooiste stranden in Mexico

Mexico is een geweldig land met verschillende opties voor exotisch eten, cultuur en erfgoed. Het heeft een lange kustlijn met een aantal van de meest bijzondere 500 stranden ter wereld. Het beste dat Mexico te bieden heeft zijn verschillende typen stranden met afgelegen plekjes en zandstranden die perfect zijn om te zwemmen of surfen.

Laten we de beste stranden van Mexico bekijken.

Top 3 stranden in Mexico

Tulum

Dit strand staat bekend vanwege de ruïnes van de Maya’s uit de 13e eeuw. Tulum is de ideale plek voor verschillende ervaringen. Het strand bevindt zich bij het zuidelijke uiteinde van de Riviera Maya, ongeveer op twee uur afstand van Cancun.

Deze prachtige kust heeft mooi water, palmbomen en prachtig wit zand. Er zijn een paar zwembaden van lijmsteen dichtbij waar je heerlijk kunt zwemmen. Ook vind je er een aantal herbergen aan zee.

Als je even weg wil van alle drukte van de stad: Tulum is jouw bestemming.

Akumal Beach

Dit is één van de meest geweldige en beroemde stranden in de Riviera Maya. De naam ‘Akumal’ betekent ‘plaats van schildpadden’. Het is één van de beste plekken om grote zeeschildpadden te zien. Ze leggen hier ook hun eitjes. Als je van snorkelen en duiken houdt kun je op Akumal Beach veel koraal en verschillende vissen ontdekken.

Er zijn vijf verschillende baaien om te ontspannen, verschillende bars, hotels en restaurants. Reizigers met kinderen zullen blij zijn om te horen dat je kunt zwemmen op Akumal Beach. Zelfs in het weekend vind je er snel een rustig plekje om te liggen.

Playa Las Gatas

Ongeveer 4 kilometer ten zuiden van Zihuatanejo vind je Playa Las Gatas. Een wit zandstrand dat vernoemd is naar de baby haaien die er lang geleden zwommen.

Je kunt dit strand bereiken via de weg of met de boot. Playa Las Gatas is geliefd bij toeristen vanwege de prachtige omgeving om te snorkelen.

Er zijn verschillende opties om jouw honger te stillen. De beste kokosgarnalen vind je bij Otilia. Er is ook een vuurtoren vlakbij het strand die vanaf de kliffen een spectaculair uitzicht op de kustlijn biedt.

Er zijn veel manieren om met een groepsreis naar Mexico te gaan. Het huren van een auto biedt je ultieme vrijheid, je kunt zoveel uitzichtpunten bezoeken als je wil zonder dat dit tijdens de piekuren moet, lees hier meer over autoverhuur. Tegenwoordig is het huren van een auto in Mexico goedkoper dan in andere landen. Je hoeft alleen maar een vergelijking te maken op één van de OTA’s (Online Travel Agency). Enkele van de opmerkelijke zijn Orbitz, Travelocity, enz. Vergelijk de prijzen en je kunt er gemakkelijk een vinden van minder dan €6,-. Om te mogen rijden heb je een toeristen visum nodig en een voertuig vergunning. Dit laatste kost ongeveer €37,-.

https://www.autoprio.nl/