Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

De klasse van kleine tassen

De klasse van kleine tassen

Wie heeft er geen tas! Daarentegen is niet iedere tas voor elke gelegenheid geschikt. En dan moet je deze ook nog comfortabel en veilig met je mee kunnen dragen. Hoe doe je dat? 

Zware schooltassen zijn, ondanks het gebruik van laptops en minder boeken, nog altijd een crime voor kinderen en jongeren. Ze dragen nog regelmatig rugzakken die qua gewicht niet veel goed doen voor de rug. Soms wegen die tassen heel wat kilo’s. Het is daarom dat ergotherapeuten het advies geven dat een rugzak voor jonge kinderen niet zwaarder mag zijn dan tien procent van hun totale lichaamsgewicht. Dat is de manier om een rugzak veilig te dragen zonder dat er zich fysieke problemen voordoen. 

Kies een stevige en comfortabele rugzak

Daarnaast is het belangrijk dat een rugzak het gewicht goed over de rug verdeelt. Daarom moet het rugpand van een rugtas stevig zijn en in balans. Het is dan ook belangrijk om bij de keuze voor een juiste rugzak te kiezen voor kwaliteit. Neem bijvoorbeeld een rugzak van Cowboysbag. Een kwaliteitstas waarbij er rekening wordt gehouden met het zo stevig en comfortabel mogelijk dragen ervan. 

Telefoontasje draag je crossbody

Hoe ideaal is het dan tegenwoordig dat er ook kleine tasjes bestaan voor wie de boeken en de laptop thuislaat en louter zijn mobiel veilig met zich mee wil dragen. Het telefoontasje is daar uitstekend voor geschikt. Hoe klein ook, deze telefoontasjes zijn prachtig om te zien. Ze zijn van leer of sterk polyester gemaakt en in allerlei kleuren verkrijgbaar. Soms zit er een extra vakje aan de buitenzijde voor bijvoorbeeld een bankpasje of een sleutel. De schouderband is eveneens van leer of uitgevoerd als een ketting in een zilver- of goudkleur. Lekker bling-bling. Daar draag je de telefoontas comfortabel mee over de schouder of juist crossbody. Op deze manier heb je de telefoon altijd bij de hand en is deze goed beschermd tegen weersinvloeden en stoten. 

Een clutch draag je naar een feestje

Als we het toch over kleine tasjes hebben dan noemen we hier direct maar even de clutch. Een kleine stijlvolle tas die je ofwel in de hand draagt of aan een schouderband of ketting over de schouder of crossbody. Deze draag je vooral als je naar een feestje gaat. Je kiest de clutch in een kleur die bij je outfit past. Of dat nu een avondjurk, een jumpsuit of een jeans is, een clutch is er in alle vormen en kleuren. Er is er altijd eentje die bij je outfit past. Een clutch draag je stijlvol en elegant bij je, met daarin een card, je telefoon, sleutels en eventueel een lipstick. 

Kies de juiste tas

Of je nu veel spullen met je mee wilt dragen of dit juist minimaliseert, kies altijd een tas die bij de gelegenheid past. En mocht het zo zijn dat je echt veel mee moet nemen, houd dan rekening met het hierboven genoemde advies van de ergotherapeuten. Wat voor jonge kinderen geldt, geldt in zekere zin ook voor volwassenen. Belast de rug nooit te veel.