Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Ontslagen? Dit is wat u kunt doen

Al twee jaar houdt corona ons land in de greep. De omikron variant brengt weinig schade toe bij de meeste mensen. Toch zijn er duizenden mensen die last hebben van hetzelfde probleem: long covid. Het is en uitzonderlijke situatie waarover zelfs experts nog vrij weinig weten.

Diagnose

Long covid is een verzamelnaam voor klachten die mensen overhouden na een coronabesmetting. Het kan hierbij gaan om mentale, fysieke maar ook cognitieve klachten. Omdat er nog weinig duidelijk is over long covid, kan er geen goede diagnose worden gesteld. En jammer genoeg zijn er duizenden patiënten die door deze klachten niet terug aan het werk kunnen gaan.

Ontslag door long covid

Kunt u niet terugkeren naar de werkvloer en wilt u werkgever u ontslaan? Dit mag niet zomaar. Een werkgever heeft hier pas recht op als u verwijtbaar handelt of u langer dan twee jaar ziek bent door long covid. Is dit niet het geval, dan moet u zeker in bezwaar gaan. Weet u niet hoe u dit moet aanpakken? Als u in Brabant woont, kunt u altijd een advocaat in Eindhoven vinden die u hierbij helpt.

Oproepkracht

Werkt u als oproepkracht en geeft de werkgever aan u niet meer op te roepen, omdat er te weinig werk is? Ook dan heeft u recht op een aantal mogelijkheden, afhankelijk van uw arbeidsovereenkomst en arbeidsverleden. Een werkgever mag in de meeste gevallen er niet zomaar voor kiezen om u niet meer op te roepen of niet door te betalen.

Transitievergoeding

Wordt uw contract niet verlengd vanwege corona? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een transitievergoeding. Twijfel je of je hier recht op hebt? Zoek dit dan goed uit en weet wat uw rechten zijn. Weigert de werkgever hier naar te luisteren? Ook dan kunt u ervoor kiezen om een advocaat in Eindhoven in te schakelen.

https://openlegal.nl/