Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

De meerwaarde van RPA

RPA staat voor Robotic Process Automation, oftewel Robot gestuurde procesautomatisering. Dit heeft echter niets met robots te maken. In feite is het dat je met RPA software kunt automatiseren, waardoor veel voorkomende handelingen automatisch worden uitgevoerd. Zulke software kan zich bezighouden met veel verschillende soorten taken en handelingen. Er zijn veel branches waarbij je RPA ten goede kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld voor IT werkzaamheden, administratieve taken of om financiële zaken bij te houden. Veel bedrijven doen deze handelingen echter nog steeds handmatig.

Handelingen die je kunt automatiseren door middel van RPA zijn bijvoorbeeld het invullen van formulieren, facturen ordenen en verwerken en het overtypen van bestanden. Dankzij de software is het dus mogelijk om tijdrovende processen automatisch uit te laten voeren. Werknemers kunnen zich dan op de belangrijkere taken focussen. Zelfs als iedereen als naar huis is kan het RPA systeem door blijven werken. Je kunt deze namelijk 24/7 door laten draaien. Het is wel altijd handig om een ICT-deskundige op het werk te hebben. Deze kan in geval van een storing de RPA software weer laten functioneren.

Regel gebaseerde processen

Het is wel altijd belangrijk om te weten dat de processen die uitgevoerd moeten worden door de automatische software, gebaseerd zijn op regel gebaseerde processen. Dit betekent dat een bepaald proces altijd dezelfde regels moet volgen. Dit is de enige manier waarop je het proces goed kunt automatiseren. Zo kan de software keurig alle stappen volgen om het proces nog beter te laten verlopen.

RPA kan namelijk niet uit zichzelf met nieuwe handelingen of ideeën komen. Het systeem voert simpelweg de opdracht uit die in de software is geprogrammeerd. Bij moeilijkere processen is nog steeds de expertise van een mens nodig. RPA kan makkelijk worden geïntegreerd in de bestaande IT-cultuur van een bedrijf. Er hoeven hiervoor geen grote wijzigingen in het systeem plaats te vinden.

RPA van Pegamento

Pegamento is een bedrijf dat zich bezighoudt met innovatie op het gebied van automatisering. Van RPA en tot kunstmatige intelligentie, Pegamento kan het voor elk bedrijf makkelijker maken door processen te automatiseren. Daardoor wordt de werkdruk ontlast en kunnen de werknemers optimaal doorwerken.

https://www.pegamento.nl/robotic-process-automation/