Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woningen

Ramen en deuren

 

Soms verschijnen er druppels rond de omtrek van de plastic glazen eenheid. Dit is condensatie, die meestal ontstaat door een hoge luchtvochtigheid in de kamer of bij temperaturen buiten het vriespunt. Dit wordt het “randeffect” genoemd.

Een lichte verschijning van vocht is geen defect in het raam, maar als het overvloedig en regelmatig verschijnt, is het de moeite waard om contact op te nemen met het bedrijf dat de ramen heeft geïnstalleerd (als de garantie nog niet is verlopen).

Waarom “zweten” ramen?
Hoe vormt zich condens op kunststof ramen?
Dauwpunt – de temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden waaronder de lucht moet worden afgekoeld tot een zodanige staat dat de damp die erin zit, begint te condenseren tot dauw. Er ontstaan ​​druppeltjes wanneer de temperatuur in een kamer op bepaalde plaatsen lager is dan het dauwpunt. Om dit te voorkomen, worden de volgende ontwerpoplossingen gebruikt:

De batterijen worden speciaal onder de ramen geplaatst zodat de koude lucht uit het raam opwarmt en niet naar binnen dringt;
De speciale structuur van de vensterbank, die de stijging van de warme luchtmassa niet verhindert;
Het frame in het raam wordt dichter bij de binnenkant van de opening geïnstalleerd om de glasverwarming te verbeteren.
De minste verandering in deze parameters kan leiden tot condensatie en oncomfortabele omstandigheden.

7 redenen waarom kunststof ramen in een appartement zweten:
Lage thermische isolatie-eigenschappen van een glazen eenheid. Isolatiespleten zijn de meest voorkomende oorzaak van ongelijkmatige verwarming en koeling.
Slechte ventilatie en hoge luchtvochtigheid en onvoldoende ventilatie. De temperatuur kan worden gemeten met een gewone thermometer en vergeleken met de metingen van dezelfde thermometer buiten kan de luchtvochtigheid gemakkelijk worden gemeten met een hygrometer. De optimale parameters van relatieve vochtigheid voor de condities van het appartement tijdens het stookseizoen zijn 30-45%, in het warme seizoen – 30-60%. Bovendien moet u er een regel van maken om de kamer elke dag minstens 10 minuten per dag te luchten.
Ernstige vorst: de condensafvoer bevriest van binnenuit.
Onjuiste installatie: schending van de dichtheid van de constructie als gevolg van onjuiste installatie van de hellingen, brengt een verandering in het thermische regime met zich mee.
Goedkoop raam met dubbele beglazing met één kamer: het heeft een slechte thermische isolatie, wat geschikt is voor installatie op een balkon of loggia.
Verkeerd gekozen breedte van de vensterbank: voorkomt het opstijgen van warme lucht.
Schending van de integriteit van het glas of profiel.
Gevolgen van overtollige condensatie op ramen

Vochtigheid in de kamer, het verschijnen van schimmel en meeldauw in het raamgebied, schade aan behang en pleisterwerk, corrosie van metalen constructies.

Ramen en deuren

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0118-prijs-aluminium-ramen.html