Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

De voordelen van elektrische en gasbakplaten

Elektrische bakplaten zijn ideaal om snel en gemakkelijk te genieten van heerlijke groenten en vlees te braden. Met dit apparaat kun je elk soort voedsel gezonder bereiden, aangezien er maar een beetje olie nodig is om het voedsel op de grill te garen. Bovendien hebben de meeste van deze apparaten een anti-aanbakplaat, zodat voedsel niet blijft plakken. In de platen wordt de warmte gelijkmatig over het gehele oppervlak verdeeld.

De elektrische platen hebben een systeem dat warmte genereert door elektrische weerstanden onder het glas, waardoor verschillende soorten containers die je erop plaatst worden verwarmd. Een van de belangrijkste voordelen van elektrische platen is dat ze met alle containers werken, zodat je allerlei bewerkingen kunt uitvoeren zonder meer geld uit te geven aan speciale potten of pannen. Met elektrische bakplaten kun je je eten op een gezonde, snelle en eenvoudige manier bereiden, omdat ze binnen enkele seconden zijn opgewarmd.

De bakplaat op gas blijft echter de favoriet van vele chef-koks en dat is niet zo verwonderlijk, aangezien het een temperatuurstijging in recordtijd biedt en het verwarmingsvermogen hoger is. In tegenstelling tot elektrische kookplaten hebben alle gasplaten meerdere branders, zodat een ei en een biefstuk onafhankelijk van elkaar kunnen worden gekookt. Deze bakplaten zijn compatibel met alle soorten gas, waaronder propaan, aardgas en butaan. Ze bevatten meestal een karretje om de gasfles te plaatsen, zijn zwaarder en nemen meer ruimte in beslag.

De temperatuurregeling is weliswaar beter. Bovendien zijn bakplaten op gas goedkoper omdat het niet nodig is om alle vuren aan te steken als je alleen een biefstuk wilt koken. Om de gasbakplaat te kunnen gebruiken, moet je wel eerst de regelaar van de gasleiding monteren en een gasfles aanschaffen die je dan kunt gaan opladen. Als je een betere kookkwaliteit op prijs stelt, dan is de gasbakplaat ideaal voor jou!