Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Cadeau

Duurzame artikelen bedrukken

Wij krijgen vaak de vraag heeft u ook duurzame relatiegeschenken? Jazeker hebben wij deze antwoorden wij dan, maar wat bedoeld u precies. De termen duurzaam, groen, biologisch en ecologisch worden vaak door elkaar gebruikt en het is niet altijd duidelijk wat hiermee wordt bedoeld. Wij leggen hieronder een aantal termen uit en lichten materialen toe die gebruikt worden voor duurzame relatiegeschenken.

Katoen

Biologisch katoen is gelijk aan katoen, maar heeft als verschil dat het zonder gebruik van pesticiden, herbiciden, meststoffen of andere chemicaliën op natuurlijke wijze wordt verbouwd. Om er zeker van te zijn dat het katoen inderdaad biologisch is, ondergaan fabrikanten uitgebreide controles en mag alleen gecertificeerd katoen op de markt worden gebracht (bijvoorbeeld door GOTS). Het aantal biologische katoenboerderijen neemt snel toe, maar telt nog steeds voor een zeer klein deel van de totale katoenproductie wereldwijd. OEKO-TEX keurmerk op tassen. OEKO-TEX is afgeleid van Ökotex, Öko staat voor eco en Tex voor textiel. Oftewel: ecotextiel. Dit internationale OEKO-TEX keurmerk garandeert dat de tassen vrij zijn van schadelijke stoffen, zoals lood en cadmium. Ook overtreffen tassen met dit keurmerk doorgaans de (inter)nationale richtlijnen voor productie en import. OEKO-TEX keurmerk is niet gelijk aan biologisch katoen. Het zegt alleen wat over het eindproduct.

Hennep

Hennep is een van de oudste en ecovriendelijke textielmaterialen. Het wordt gemaakt van vezels van de snelgroeiende cannabisplant, is resistent voor ongedierte en groeit zonder het gebruik van pesticides of kunstmest. Dit maakt hennep tot een 100% organisch gewas en is daarom zeer milieuvriendelijk. Het productieproces van de hennepvezels is zeer duurzaam in vergelijking met andere organische vezels en is tevens 100% recyclebaar.

Gerecyclede stoffen

Gerecyclede stoffen worden gemaakt van afvalstoffen (alle soorten textiel). Verzameld vast textielafval wordt opnieuw verwerkt tot vezels en vervolgens weer tot weefsels voor verdere herproductie van tassen, kleding of linnen. De meeste fabrikanten werken met twee stromen: pre-consumer afval (schroot van productie) en post-consumer afval (ingezameld oud textiel). De kleurscheiding vindt plaats tijdens het proces om het opnieuw verven van de stof zoveel mogelijk te vermijden.

RPET

PET is het meest voorkomende type plastic en wordt vooral gebruikt voor verpakkingen en wegwerpflesjes / containers voor dranken. Een groot deel van het vaste afval in de wereld wordt toegeschreven aan deze verpakking. Gerecycled PET staat bekend als RPET en is het meest gerecyclede plastic ter wereld. Het gebruik van gerecycled PET door een eerder gemaakt product een nieuw leven te geven in plaats van nieuwe hars te gebruiken, resulteert in een verminderde impact op het milieu

Papieren artikelen

We hebben een nieuw assortiment papierproducten geïntroduceerd. Dezelfde items die je al kent en waar je van houdt, gemaakt met het oog op duurzaamheid. Dit is slechts een van de vele manieren waarop we ons aanpassen om het ecosysteem te helpen. Wist je dat de gemiddelde boom kan worden gebruikt om meer dan 8.000 stukjes papier te produceren? Nadat het papier is gesorteerd, wordt het verwerkt tot bruikbare grondstoffen die we weer tot handige items vormen.

Kurk

Kurk is de schors van de zichzelf herstellende kurkeik. Het behoort tot de meest duurzame organische materialen en heeft de eigenschap om de luchttemperatuur en vochtigheid te stabiliseren. Het is een zeer flexibel materiaal en kan op een eenvoudige natuurlijke manier worden behandeld. Het heeft goede kleefeigenschappen waardoor het gemakkelijk te gebruiken is in combinatie met verschillende materialen. Over het algemeen wordt de kurkindustrie als een van de meest milieuvriendelijke beschouwd. Kurk is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

Bamboe

Bamboe is een van de snelst groeiende planten (gras) en kan zichzelf binnen een jaar, met een minimale waterbehoefte aanvullen. Er zijn ook geen meststoffen nodig om de groei te stimuleren. Omdat bamboe van nature ongediertebestendig is, worden er geen pesticiden gebruikt. Bamboe is een zeer hernieuwbare grondstof, sterk en duurzaam. Het neemt meer CO2 op uit de lucht en geeft meer zuurstof af waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Bamboe is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

Mais PLA

Polylactic acid (PLA) is een natuurlijk plastic vervanger gemaakt van gefermenteerd plantenzetmeel (voornamelijk van Mais). Het is een milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en hernieuwbare grondstof als dit vergeleken wordt met de plastics op basis van olie. PLA is veelzijdig inzetbaar en kan worden boodschappentassen

Glas

Met voor elke gelegenheid verschillende stijlen en maten en als je wegwerp wilt vermijden, kan je glas gebruiken. Draag op deze manier een steentje bij. Glas is een geweldig materiaal dat kan worden hergebruikt. Dit maakt het een perfecte match voor onze collectie. Gemakkelijk te reinigen en langdurig bruikbaar. Leisteen Leisteen is een mineraal product / 100% natuurlijk. Het productieproces is zeer eenvoudig en heeft een lage impact op het milieu (minimale fabricage aangezien het met de hand wordt vervaardigd uit de steengroeve). Natuurlijk leisteen kan aan het einde van zijn levensduur gemakkelijk worden gerecycled.

Meer weten, kijk in onze categorie duurzame artikelen of neem contact met ons op, wij informeren je graag. Je kunt ons mailen via info@relatiegeschenk4you.nl.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht