Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Tuin en buitenleven

Een aantal redenen waarom onkruidbestrijding belangrijk is

Een aantal redenen waarom onkruidbestrijding belangrijk is

Onkruid is een ongewenste plantengroei in een gecultiveerd gebied. Er zijn vele soorten onkruid. Terwijl in sommige gebieden van de wereld bepaalde planten kunnen worden gecategoriseerd als onkruid kunnen ze in andere gebieden worden toegestaan om te groeien.

Waarom is onkruidbestrijding belangrijk?

Onkruid kan een aantal problemen veroorzaken en kan de groei van planten beperken. Daarom is het belangrijk om een onkruidverdelger te gebruiken om onkruid te bestrijden. Onkruid dat niet wordt gecontroleerd kan concurreren met andere planten op het gebied van voedingsstoffen, ruimte, water en grond, waardoor hun groei wordt beperkt. Bovendien kunnen sommige soorten onkruid ook de afvoerleidingen blokkeren.

Sommige onkruiden kunnen ook bepaalde plantendelen verstikken, met name de jonge. Ongecontroleerd onkruid belemmert ook de beweging van verschillende soorten machines die voor de teelt worden gebruikt. In de aanwezigheid van onkruid kan er meer handmatig werk nodig zijn om op een bepaald stuk land te werken. Onkruid isoleert vaak het bodemoppervlak door de vorming van een laag en verhoogt daardoor het vorstgevaar. Het kan ook de drager worden van verschillende soorten ziekten en plagen. Het is daarom aan te raden om een onkruidverdelger te kopen om zich te ontdoen van het onaantrekkelijke onkruid.

Natuurlijke onkruidverdelgers om onkruid te bestrijden

Verschillende soorten onkruidverdelgers kunnen helpen bij de bestrijding van onkruid terwijl ze nog in de kinderschoenen staan. Een natuurlijke onkruidverdelger kan helpen bij het beheersen van hun groei en het vertragen van het voortplantingsproces. Dit houdt hun verspreiding en penetratie in de hand. Van de verschillende soorten onkruidverdelgers zijn deze het meest populair en bieden ze de volgende voordelen:

Kostenbesparing

Terwijl het kiezen van een gazon hebben gebruikers de neiging om een aanzienlijke hoeveelheid geld te besparen op onkruidverdelgers. Geld kan worden bespaard door onkruid in de beginfase van de groei aan te pakken. Ongecontroleerde onkruidgroei kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen om het onkruid te laten verwijderen. Ook de andere planten kunnen zo onbeperkt groeien.

Groter bereik

Een onkruidverdelger zoals glyfosaat heeft het vermogen om diep in de bodem door te dringen om elk onkruid te bereiken. Deze kwaliteit blijkt nuttig te zijn bij de controle van onkruidgroei in smal gezaaide en gezaaide gewassen waarbij mechanische onkruidbestrijdingstechnieken vaak ondoeltreffend worden. Mechanische onkruidbestrijdingsmethoden worden over het algemeen gebruikt om de onkruidgroei tussen de rijen aan te pakken. Voor intra-rijige onkruiden blijken de verschillende soorten onkruidbestrijdingsmiddelen echter een haalbare optie.

Aanpak van kleinere onkruiden

Met mechanische methoden wordt vaak geen onkruid van kleinere afmetingen aangepakt. Verschillende soorten onkruidverdelgingsmiddelen blijken in dit opzicht effectiever, omdat ze kleinere onkruiden kunnen aanpakken zonder schade aan het gewas te veroorzaken.

Lange termijneffecten

Het effect van onkruidverdelgingsmiddelen duurt lang en daardoor wordt de groei van onkruid voor een aanzienlijke periode beperkt. Onkruid dat met behulp van mechanische methoden wordt verwijderd, groeit over het algemeen snel terug.

Conclusie

Ongecontroleerde groei van onkruid kan de groei van andere planten en gewassen beperken. Het is daarom belangrijk om geschikte onkruidbestrijdingsmethoden toe te passen om de groei en verspreiding ervan te beperken.

Mee weten over professionele onkruidbestrijding? Neem gerust een kijkje op de website van Donatvanderhorst