Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Architectuur

Een moderne veranda: de mogelijkheden op een rijtje

Wie droomt van een moderne veranda moet een heleboel knopen doorhakken, want de mogelijkheden om het ontwerp te personaliseren zijn onuitputbaar. In dit artikel maken we u wegwijs in de verscheidene opties. Op deze manier maakt u makkelijker een keuze.

1/ Materiaal profielen

De drie meest gekozen materialen voor veranda’s zijn metaal (alu), hout en kunststof. Voor een moderne veranda is aluminium een voor de hand liggende keuze, want dit metaal ziet er heel strak uit. Andere voordelen zijn de hoge belastingsgraad en het onderhoudsgemak. 

2/ Kleuren en afwerkingen

De alu profielen zijn leverbaar in een hele reeks kleuren. Die volgen het RAL-pallet. Met meer dan honderd combinaties en afwerkingen is er voor elke veranda wel een geschikte kleur te vinden. Klassiekers zoals zwart, wit en antraciet blijven populair, maar u kunt ook voor donkerblauw of olijgroen kiezen.

3/ Profielstijl

Net zoals bij raamprofielen zijn de profielen van veranda’s verkrijgbaar in vlakke en decoratieve ontwerpen. Voor een moderne veranda is het vlakke ontwerp de beste keuze. Dat oogt minimalistisch, wat mooi aansluit bij deze ontwerpstijl.

4/ Beglazing

De begalzing heeft geen invloed op de uitstraling van de leefveranda, maar op het comfort. Het glas moet namelijk voldoende isoleren op het vlak van warmte en geluid. Daarom is dubbele beglazing een minimumvereiste. Driedubbele beglazing is iets duurder, maar zorgt wel voor meer comfort.

5/ Dak

Voor een moderne veranda is een plat dak de beste keuze. Eventueel kunt u nog een vlakke lichtstraat voorzien om meer zonlicht binnen te laten. Een lessenaarsdak past niet bij deze ontwerpstijl.

6/ Inrichting

Om de moderne uistraling van uw veranda compleet te maken, is een correcte inrichting erg belangrijk. Plaats bijvoorbeeld een moderne keramische tegel als vloerbekleding. Daarnaast kunt u nog rolgordijnen ophangen. Verder kunt u de veranda inrichting zoals u dat wilt: als zitruimte, bureau, eetkamer, enzovoort.