Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Verbouwen

Een beter energielabel met gevelisolatie?

Je woning isoleren is om verschillende redenen een goed idee. De eerste reden is dat je gewoon veel energie kunt besparen met de juiste isolatie. Een andere reden is het label dat je woning heeft verbeteren. Een goed geïsoleerde woning heeft namelijk een beter energie label dan een minder goed geïsoleerde woning. Reden om aan de slag te gaan lijkt mij. Je woning zal namelijk ook meer waarde krijgen. Bij het isoleren van een woning kun je aan de beglazing denken. Maar zeker ook aan het isoleren van gevels en kruipruimte. Met name gevelisolatie levert het meeste op. Het zal de energierekening dan ook echt een stuk omlaag brengen. Maar het woongenot door een constante temperatuur zal groter worden.

Is gevelisolatie een ingrijpende verandering?

Het isoleren van een gevel is absoluut geen ingrijpende verandering. Bij het isoleren van een gevel wordt de spouw (ruimte tussen de buiten en binnen muur) gevuld met isolatiemateriaal. Dit zijn doorgaans kleine bolletjes. Dit wordt gedaan vanaf de buitenkant van de woning met een spuitwagen. Door een klein gaatje in de buitenmuur wordt er via een slang isolatie in de spouw gespoten. Je merkt hier vrijwel niets. Zodra de isolatie aangebracht is wordt het gat in de buitenmuur gedicht en is het klaar. Een beetje afhankelijk van het formaat woning zijn er mogelijk meerdere gaten nodig om de isolatie overal te kunnen aanbrengen voor een optimale isolatie. Hier kan de expert je goed in adviseren.

Door gevelisolatie geen vocht meer!

Door het isoleren van een gevel heb je direct ook minder last van optrekkend vocht. Dit merk je doorgaans direct in de woning omdat de warmte heel anders is dan je gewend was. Een groot bijkomend voordeel dus. Het gebruikte materiaal voor de isolatie bestaat uit kleine bolletjes. Hierdoor kan er alsnog lucht door de spouw heen, waarvoor deze dus ook bedoeld is. En daardoor heb je veel minder last van optrekkend vocht of vocht dat zal worden vastgehouden.