Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Een gietvloer laten leggen door een erkend bedrijf

In een woonhuis wordt tegenwoordig steeds vaker een gietvloer als vloerbedekking gebruikt. Dat komt omdat een gegoten vloer ten opzichte van andere soorten vloerbedekking grote voordelen heeft. Gewone vloerbedekking wordt snel vuil en een tegelvloer vloer doet vaak koud aan. Omdat gietvloeren voor een woonhuis tegenwoordig in praktisch alle kleuren te verkrijgen zijn, kunnen ze bij ieder interieur gebruikt worden. Er is al jarenlang ervaring opgedaan met gietvloeren, omdat ze al lang werden gebruikt in kantoren, fabrieksruimtes, kantines van bedrijven en ontvangstruimtes. In een woning worden de gietvloeren steeds vaker als afwerkvloer gebruikt. Een gietvloer is een vloer die over de bestaande vloer kan worden  gelegd, omdat hij slechts enkele millimeters dik is.

Het leggen van een vloer die gegoten wordt

Op zich is het leggen van een vloer die gegoten wordt niet moeilijk. In principe kan iedere klusser zo’n vloer leggen. Natuurlijk moet je wel weten wat je moet doen. De bestaande vloer moet vlak zijn. Ook moet de bestaande ruimte, waar de vloer wordt aangebracht, vrij van stof zijn. Wanneer dat allemaal is gebeurd, kun je het vloeibare materiaal van de aan te brengen vloer in stroken over de bestaande vloer uitgieten. Vervolgens moet je het materiaal met een rol-gietvloerkam over de bestaande vloer verdelen. Daarna moet je het materiaal nog na rollen met een prik rol. Daarna moet je het materiaal laten drogen. Het klinkt allemaal zeer eenvoudig, maar het is verstandiger om de vloer te laten aanbrengen door de vakman van een erkend bedrijf. Is er achteraf iets niet in orde dan kun je de vakman van het erkend bedrijf  benaderen en zal deze het euvel kosteloos verhelpen.

Materiaal soorten voor een vloer die gegoten wordt

Er worden meerdere materialen gebruikt voor een gegoten vloer. De materialen zijn epoxy, polyurethaan en die met een gietvloer betonlook. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit cementgebonden vloeren zoals: steentapijt, betonmortel en marmertapijt. De vloeren van epoxy en polyurethaan  kunnen scheuren opvangen en dat kunnen de cementgebonden vloeren niet, omdat dit harde vloeren zijn. Steentapijtvloeren en marmertapijtvloeren zijn samengesteld uit kleine steentjes met epoxyharsen. Deze vloeren kunnen wel scheuren, die in een ondervloer ontstaan, opvangen. Tegenwoordig zijn er ook veel woningen waarbij gekozen wordt voor een gietvloer betonlook. De gietvloer betonlook is zeer goed toepasbaar in een huis met een industriële uitstraling. Over de betonlook vloer wordt altijd een toplaag aangebracht om het geheel een mooie uitstraling te geven.

Een gietvloer in een woonhuis

Voor een gegoten vloer in een woonhuis wordt over het algemeen polyurethaan gebruikt. Het is een materiaalsoort dat over een vloerverwarming gelegd kan worden. Polyurethaan vloeren zijn, wanneer ze zijn aangebracht, bijzonder mooi. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en dus hygiënisch. Ze laten ook geen vloeistof door dus zijn ze ook ideaal voor een badkamer en keuken. Omdat ze gemakkelijk zijn schoon te maken worden deze vloeren ook voor een kinderkamer gebruikt. Daarnaast zijn ze enigszins elastisch en dat is fijn wanneer een kind wat laat vallen. Het voorwerp dat valt zal niet snel stuk gaan. Ook is het materiaal geluidsabsorberend en omdat het over de vloerverwarming gelegd kan worden zal een kind graag op zo’n vloer spelen. Er wordt altijd nog wel een toplaag op aangebracht voor de stevigheid en uitstraling.