Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Beveiligingstechniek: wat is het en waarom gebruiken?

Techniek is continu in ontwikkeling, zo ook op het gebied van beveiliging. Als ondernemer kan het een hoop rust geven als je weet dat jouw eigendommen goed beschermd zijn.

Beveiligingstechniek

De term beveiligingstechniek omvat een uitgebreid pakket aan mogelijkheden. Zo kun je voor je bedrijf gebruik maken van onder andere:

  • brandveiligheid
  • toegangscontrole
  • camerabewaking
  • inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging

Een goede beveiliging tegen inbraak vergroot het gevoel van veiligheid van je personeel, maar voorkomt ook dat ongenode gasten je bedrijfseigendommen meenemen.

Toegangscontrole

Een gedegen toegangscontrole geeft jou de zekerheid, dat alleen de juiste personen toegang hebben tot het pand.

Brandbeveiliging

Ingeval van een brand heb je met een brandbeveiliging nog ruimschoots de tijd om jou en je medewerkers in veiligheid te brengen. Goed blusmateriaal kan bovendien verdere schade voorkomen, doordat je snel in actie kunt komen.

Camerabeveiliging

Wordt er een poging ondernomen om jouw pand te betreden, dan kun je op camerabeelden de daders goed in beeld krijgen. Dit kan ook wenselijk zijn als bij de poging tot inbraak schade aan de toegangsdeuren is ontstaan. Om de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen, kunnen camerabeelden van grote waarde zijn. Bijkomend voordeel is, dat camerabewaking veel ongenode gasten op voorhand zal afschrikken. Met deze maatregelen draag je op een verantwoorde wijze bij aan de veiligheid van je pand, eigendommen en personeel.

Installatietechniek

Heb je als ondernemer de keuze gemaakt voor beveiligingstechniek, dan is het zaak dit door een erkend bedrijf in installatietechniek te laten uitvoeren en onderhouden. Met de gekozen voorzorgsmaatregelen heb je gekozen voor een geheel aan maatregelen, dat de veiligheid van jouw onderneming aanzienlijk zal vergroten.

Onderhoudscontract

Een systeem is zo sterk als de zwakste schakel. Het afsluiten van een onderhoudscontract is daarom ook aan te raden.Hiermee wordt de apparatuur goed gecontroleerd en onderhouden. Zo wordt de goede werking van de beveiligingsmaatregelen geoptimaliseerd. Bovendien kun je met een onderhoudscontract bij storing en noodgevallen rekenen op snelle en adequate hulp. Zo kun jij je in alle rust richten op je bedrijfsvoering.