Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Zakelijk

Een mobiele app laten maken voor je bedrijf

Mobiele applicaties (Apps) zijn geen modeverschijnsel, het is belangrijk om dit duidelijk te maken omdat er veel bedrijven zijn die “templates” verkopen om een mobiele applicatie te maken, die nooit nuttig zal zijn voor de eindgebruiker.

We zullen beginnen met het definiëren van wat we bedoelen als we het over een mobiele applicatie of App hebben.

Volgens Wikipedia “is een mobiele applicatie, webapplicatie of app (verkorting van de Engelse applicatie) een computertoepassing die is ontworpen om te worden uitgevoerd op smartphones, tablets en andere mobiele apparaten en die de gebruiker in staat stelt om een specifieke taak uit te voeren van elk type – professioneel, van vrije tijd, onderwijs, toegang tot diensten, enz.-, het vergemakkelijken van het beheer of de te ontwikkelen activiteiten “.

Een app is een tool voor mobiele apparaten die het makkelijker maakt voor de eindgebruiker om te communiceren met een specifiek bedrijf.

Via een mobiele applicatie kan het bedrijf zijn klanten extra voordelen bieden, zoals gamification.

Het is belangrijk dat je weet dat een app niet zomaar een kopie is van je website op je mobiel, want er is al een responsief (adaptief) ontwerp. Een mobiele applicatie moet een “toegevoegde waarde” bieden.

Er zijn websites waar je gratis je eigen app kunt ontwerpen, uiteraard met een basis, dat wil zeggen een sjabloon. Is dit wat je klanten nodig hebben?

Het doel van de mobiele applicatie, dat is het eerste wat je duidelijk moet zijn voordat je besluit om een app te bestellen. Daarom kun je het best door een software ontwikkelaar een app laten maken op maat, zodat je zeker weet wat je krijgt en dat je alle nodige functies biedt aan de gebruikers.