Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Freelancen versus full-time werken

In de laatste jaren zien we dat het aantal freelancers toeneemt, maar waarom kiezen mensen steeds meer voor flexwerken ten opzichte van een baan in loondienst? In dit artikel bespreken wij een aantal voordelen en nadelen van het werken als een freelancer.

Voordelen

 

Kosten

Zelfs met een hoger uurtarief, verwacht 20 tot 30 procent per jaar te besparen met een freelancer als je er rekening mee houdt dat je niet hoeft te betalen voor uitkeringen, zoals ziektekostenverzekering en pensioen, evenals medische en sociale zekerheid. Als uw werknemer op afstand is, vermindert u ook de behoefte aan kantoorruimte en verlaagt u de kosten voor kantoorbenodigdheden.

Risico beperking

Omdat freelancers geen werknemers zijn, wordt het risico van werkgevers verminderd. Freelancers hebben niet het recht om werkloosheidsverzekeringen te innen, hebben bijna nooit recht op compensatie voor werknemers en hebben ook niet het recht om te vervolgen voor intimidatie of discriminatie. Als ze niet werken, zijn ze ook gemakkelijker te beëindigen en te vervangen. Dit is met name handig in landen met wetten die uitzonderingen op werk-naar-wil creëren.

Toegang

Met de snelle opkomst van platforms zoals die van zorgzuster, kunt u zzp’ers vinden die aan jouw wensen voldoet. Er zijn ook platformen voor IT-professionals, academici, schrijvers, ontwerpers, marketeers, accountants, advocaten, verkopers, bedrijfsadviseurs en meer in dienst te nemen. Als je eenmaal het talent hebt gevonden dat je nodig hebt en akkoord gaat met voorwaarden, beginnen ze zo snel mogelijk te werken

Nadelen

 

Multitasking

De taak van een onafhankelijke contractant is om zijn bedrijf te ontwikkelen. U moet ervoor zorgen dat ze beschikbaar zijn volgens uw schema, niet die van hen. Ze kunnen geweldig zijn als ze toegankelijk zijn, maar wees voorbereid met een plan B als ze dat niet zijn. Veel bedrijven werven een team freelancers, dus ze hebben altijd een back-up.

Relatiebouwen

Als u klantrelaties wilt ontwikkelen, is een freelancer misschien niet de beste keuze. Eigen medewerkers zijn op de hoogte van alles wat er in het bedrijf gaande is en kunnen die kennis in uw voordeel gebruiken bij het opbouwen van relaties met klanten. Freelancers hebben die toegang niet.

Training en supervisie

Hoeveel tijd moet je investeren in training? Als er een lange doorlooptijd is voordat ze kunnen worden gebruikt, is het misschien een betere optie om die investering te gebruiken voor een fulltime werknemer. En als de functie toezicht vereist, huur dan een medewerker in. Een freelancer kan ervoor kiezen om het werk buiten de normale kantooruren uit te voeren, wanneer u niet in staat bent om hun voortgang te volgen.

 

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht