Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

We blijven innoveren binnen het elektriciteitsnet

Het verduurzamen van ons elektriciteitsnet is belangrijk. Gelukkig zien we steeds meer technologische vooruitgang binnen dit gebied. Dat is natuurlijk ook nodig omdat we een groei zien in het aantal elektrische auto’s in Nederland. In dit artikel bespreken we een aantal van deze mooie technologische vernieuwingen binnen ons land.

Laadpalen

Zoals hierboven beschreven nemen het aantal elektrische voortuigen in Nederland toe, hierdoor nemen ook het aantal laadpalen in Nederland toe want zo’n auto moet toch worden opgeladen. We zien dat bedrijven die in deze markt actief zijn flink aan het innoveren zijn. Zo zijn er al slimme laadpalen. Zo zijn er laders die zelf kunnen zien hoeveel auto’s dr op het net zijn aangesloten, hoeveel elektriciteit ze nodig hebben en hoeveel elektriciteit er beschikbaar is.

Smart-grid

Tegenwoordig zijn er ook smart-grids die het mogelijk maakt om het elektriciteitsnet te regelen. De elektriciteit kan worden opgewekt door duurzame energiebronnen zoals de wind en de zon. Een smart-grid kan, wanneer het nodig is, de energie in het netwerk stoppen wanneer de vraag groot is. Om een voorbeeld te geven, wanneer er ineens 8 elektrische auto’s zijn aangesloten, dan zorgt een smart-grid ervoor dat er genoeg elektriciteit vrij komt om de auto’s op te laden door slimme communicatie- en computertechnologie.

Opslag elektriciteit

Het energienetwerk binnen Nederland wordt steeds duurzamer. Natuurlijk is het wel belangrijk dat dit netwerk goed blijft functioneren en dat de productie en consumptie van verschillende energiebronnen op elkaar wordt afgestemd. Het netwerk moet betrouwbaar blijven, hier kan de opslag van elektriciteit bij helpen. Door het opslaan van elektriciteit hoeven er geen grote infrastructurele investeren te worden gemaakt. Door de opslag van energie kunnen vraag en aanbod goed op elkaar worden afgestemd

 

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht