Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Gezonder koffie drinken

Er is natuurlijk een groot verschil tussen het drinken van een kopje koffie per dag of 3 kannen koffie per dag. Van alle giftige dingen die we in ons lichaam kunnen stoppen, denk ik niet dat een kopje koffie per dag ergens bovenaan die lijst staat.

Ga voor biologische koffie

Gezonder koffie drinken begint hier zeker. Conventionele koffie wordt zwaar besproeid met pesticiden. Er is een overvloed aan biologische keuzes die er zijn. Doe dit op zijn minst. Beter nog, steun bedrijven die eerlijke handelspraktijken promoten.

Haal de suiker eruit!

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste tip voor gezonder koffiedrinken. Dit is voor veel mensen niet gemakkelijk, ook voor mij was dit een moeilijke stap. Maar nadat ik van de suiker in de koffie was afgestapt begon ik eigenlijk te genieten van de smaak van koffie in plaats van de smaak van suiker.

Probeer in plaats van suiker alleen room toe te voegen (bij voorkeur rauw als je het kunt krijgen). Dat hielp me voor eens en voor altijd de suiker eruit te krijgen. Het vet in room zal de bitterheid van koffie verminderen. Crème heeft ook een natuurlijke zoetheid die je kan helpen om van het verfijnde witte spul af te komen.

Ten slotte, gebruik geen gearomatiseerde room of koffie creamer. Deze zijn namelijk gemaakt met gehydrogeneerde plantaardige oliën, glucosestroop en een hele reeks aan andere chemicaliën.

Maal je eigen koffiebonen

Zodra koffiebonen blootgesteld wordt aan zuurstof en vocht zullen ze beginnen af te breken. Dit proces is met het blote oog te zien. Als jij je eigen koffiebonen maalt zal het proces van afbreken dan pas beginnen en niet al in de fabriek, hierdoor is je koffie dus een stuk verser en kan je genieten van de voordelen en antioxidanten dat in koffie zitten.

Koffie doorlopend geleverd

Als jij altijd de juiste koffie in huis wilt hebben kan jij je koffie doorlopend geleverd krijgen. Op deze manier ben je altijd verzekerd van dat lekkere bakkie koffie in de ochtend. Je kunt je koffie doorlopend geleverd krijgen, maar je abonnement ook aanpassen naar wens.

Drink koffie na een maaltijd

Cafeïne zorgt ervoor dat jouw lichaam suiker in jouw bloedbaan afgeeft, wat er op zijn beurt voor zorgt dat de alvleesklier insuline afgeeft (nog een goede reden om suiker eruit te krijgen!). Op een lege maag kan dit een scherpe daling van de bloedsuikerspiegel veroorzaken, wat vervolgens kan leiden tot meer verlangen naar suiker.

https://medellinsecret.nl/koffie-abonnement