Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Goed voor het milieu: herbruikbare rietjes

Veel mensen staan bij de aanschaf en het gebruiken van een normaal rietje, vaak van plastic of een ander milieu onbewust materiaal, niet stil bij de impact van zo’n rietje op het milieu. Plastic doet er namelijk eeuwen over om te vergaan en zorgt dus jarenlang voor vervuiling van de aarde. Eigenlijk is het ideaal dat wij ophouden met het produceren van plastic, maar dit is nog niet in het vooruitzicht. Daarom is het gebruik van herbruikbare rietjes tot die tijd een goede stap in de juiste ecovriendelijke richting.

Herbruikbaar

De meeste standaard plastic rietjes zijn niet herbruikbaar. Het verschil met herbruikbare rietjes is dus allicht dat herbruikbare rietjes wél herbruikbaar zijn, en dat het hergebruiken van een dergelijk rietje juist wordt aangemoedigd, omdat dit zorgt voor aanzienlijk minder afval dan normale plastic rietjes en ook nog een even comfortabel kan zijn als het gebruik van traditionelere rietjes.

Soorten rietjes

Er bestaan allerlei soorten herbruikbare rietjes, allemaal gemaakt van ecovriendelijke materie de of wel vergaat in de aarde nadat het wordt weggegooid, of robuust genoeg is dat er geen reden is om ze weg te gooien, of in ieder geval niet voordat er een hele poos tijd is verstreken. Bijvoorbeeld heb je rietjes uit bamboe, die op natuurlijke wijze vergaan in de aarde als ze eenmaal worden weggegooid, maar ook rietjes uit roestvrij staal, soms afgekort met RVS, die heel lang meegaan en die later kunnen worden omgesmelt, als ze dan toch het loodje leggen, tot iets heel anders en op die manier nog steeds kunnen worden gerecycled. Er bestaan ook papieren rietjes, die eerlijk gezegd niet heel veel langer meegaan dan bijvoorbeeld plastic, maar wel als voordeel hebben dat zij ook snel vergaan en geen schadelijke materie overlaten in de aarde of in de grond.