Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Hoe je alle ballen hooghoudt, met kinderen in huis.

Huishouden doen, boodschappen doen, kleren kopen voor de kinderen. Er komt nogal wat kijken bij het runnen van een huishouden. Ergens is er misschien dan ook nog eens tijd om te werken. Wat best lastig kan zijn als je thuis werkt.

Naschoolse opvang

Ja, je bent dan misschien wel thuis, maar ben je ook wel echt aanwezig? Of voel jij je continue schuldig? Als je aandacht besteed aan jouw kind, blijft je werk liggen, maar als je tijd besteed aan het werk, heb je niet altijd aandacht voor jouw kinderen.

Schuldgevoel ligt al snel op de loer. Dit kun je voorkomen, door minder thuis te gaan werken. Het kan betekenen dat je dan dus meer naar kantoor kunt gaan. Als dat geen optie is, is minder werken misschien een oplossing. Soms is dat ook lastig. Bij lang niet elke werkgever heb je die mogelijkheid. Bovendien ga je dan natuurlijk ook minder verdienen.

Een andere optie is de naschoolse opvang. Op die manier ben je weer met volle aandacht aan het werk. Als de kids weer thuis zijn heb je weer alle tijd voor ze. Zo kun je beter in het moment zijn. Je hoeft immers niet meer zo te multitasken.

Naschoolse opvang heeft ook als voordeel, dat jij je ei kwijt kunt met jouw werk. Niet iedereen is geboren als fulltime ouder.

Maak samen heldere afspraken

Men zegt wel eens ‘gedeelde verantwoordelijkheid is geen verantwoordelijkheid’. Heb jij het gevoel dat je het meeste doet? Weet je dat er dan een dikke kans bestaat dat jouw partner precies hetzelfde denkt? Namelijk, dat hij of zij het meeste doet.

Met heldere afspraken kun je er ook voor zorgen dat de taken wat eerlijker worden verdeeld. Nog een tip: naast naschoolse opvang is af en toe een oppas ook prettig. Gewoon een keer weer samen uit eten met je partner zonder kinderen kan ook leuk zijn. Dat je even geen ouders bent, maar partners. Met kleine kinderen kun je dat namelijk al snel, ongemerkt uit het oog verliezen.

Laat perfectionisme los

Heb jij last van perfectionisme? Dan ga jij jezelf met kinderen vast tegenkomen, als dat nog niet gebeurd is.

https://www.dakkindercentra.nl/buitenschoolse-opvang-bso/