Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

Hoe verzorg je je tanden goed

Het is belangrijk dat je je tanden goed onderhoud. Pijn in je tanden is erg vervelend en ingrepen kunnen nog veel vervelender zijn. Om een extractie kies te voorkomen ga ik je in dit artikel vertellen wat je er aan kan doen om problemen in je mond te voorkomen

Poets twee keer per dag
Twee keer per dag poetsen lijkt heel voor de hand liggend, maar er zijn nog steeds heel veel mensen die het niet doen. Veel mensen poetsen hun tanden maar één keer per dag en dit kan er voor zorgen dat er tandplak ontstaat. Het is het beste om je tanden elektrisch te poetsen. Door de vele rotaties die de elektrische tandenborstel zorgt het voor het optimale resultaat 

Flos je tanden en gebruik mondwater
Met een tandenborstel is het soms moeilijk om tussen je tanden te komen. Door te flossen zorg je er ook voor dat de tandplak tussen je tanden verdwijnt. Mondwater heeft hetzelfde principe. Het grote verschil tussen mondwater en een flosdraad is dat mondwater ook vaak fluoride bevat om je tanden te beschermen.

Ga regelmatig naar de tandarts
Een bezoekje aan de tandarts zorgt ervoor dat je tanden goed blijven. De tandarts kijkt dan naar problemen die je hebt of bepaalde risico’s. Om de zoveel tijd wordt er ook een foto gemaakt om te kijken of een tand niet van binnen uit aan het rotten is. Als je je verstandkiezen nog moet laten trekken kan met behulp van deze foto bepaald worden wanneer en of verstandskies trekken noodzakelijk is. 

Het is belangrijk om je tanden goed te onderhouden. In de eerste instantie omdat er niets vervelender is dan moeilijk kauwen omdat een kant van je mond helemaal kapot is. In de tweede instantie omdat rotte tanden gaan stinken en niemand het fijn vindt om met iemand te praten die vreselijk uit z’n mond stinkt.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht