Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Vakantie

Op reis naar de Malediven

De mooiste plek op de wereld is naar mijn opinie de Malediven. Het is één van de meest adembenemende plekken op deze wereld en het is letterlijk een stapel tropisch eilandjes met parelwitte stranden en een heldere blauwe zee. Het is een heel kleine eilandje dat ten Zuidwesten van Sri Lanka ligt. Het totale land bestaand maar uit 298 vierkante kilometer. Het zijn 1190 kleine eilandjes waarvan de grootste slechts 5 vierkante kilometer. De hoofdstad van de Malediven is de 1,7 vierkante kilometer grote stad Malé.

Het klimaat van de Malediven is aangenaam. De zon schijnt ongeveer 8 uur per dag en er is een gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden. Het zeewater kent daarnaast een gemiddelde temperatuur van ongeveer 28 graden. Het eiland waar je je vakantie gaat vieren alleen is vrij lastig te bereiken. Het is namelijk wettelijk bepaald dat de bewoonde eilanden en de vakantie eilanden van elkaar gescheiden moeten zijn. Het enige vliegveld is ligt op de hoofdstad, maar je zal een tussenstop moeten maken in Sri Lanka.

Als je naar de Malediven gaat kom je dus op de toeristisch plekken terecht en je wordt hier dus ook voorzien van toeristische faciliteiten. De munt eenheid waarmee je betaald zal voornamelijk de USD zijn. Er wordt goed Engels gesproken vanwege het verleden van het land en veel soorten creditcards worden geaccepteerd.

Het is in ieder geval aan te raden om de hoofdstad enkele dagen te bezoeken. Hier kan je namelijk het enige onderwater postkantoor ter wereld vinden. Hiernaast kan je een oud museum bezoeken en is er een oude vismarkt waar elke dag verse vis gebracht wordt en gegeten kan worden.

De Malediven zijn prachtig en een bezoek meer dan waard. Kijk is online naar reizen met Djoser. Je kan dan veel Djoser ervaringen vinden en dit zorgt ervoor dat jij zeker weet dat je de juiste keus maakt en de juiste dingen ziet.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht