Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Hoe zorg je voor een mooi egaal betonwerk

Als je beton gaat storten, is het belangrijk dat het resultaat mooi egaal is. Dit geeft niet alleen een professionele uitstraling, maar het zorgt er ook voor dat het beton sterk genoeg is. Er zijn verschillende manieren om het beton egaal te maken, maar één van de beste methoden is met behulp van een trilnaald. In deze blog lees je over hoe je de trilnaald op de juiste manier kunt gebruiken om een prachtig egaal betonwerk te krijgen.

 

Bereid je beton voor

Voordat je begint met trillen, moet je zorgen dat het betonmengsel goed gemixt is. Dit kun je doen met een betonmixer. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn en dat er geen klontjes zijn. Zorg er ook voor dat je de juiste hoeveelheid water hebt toegevoegd. Het beton moet namelijk niet te droog, maar ook niet te nat zijn. Voeg indien nodig extra water of cement toe om de juiste consistentie te krijgen.

 

Begin met trillen

Zodra het betonmengsel klaar is, kun je beginnen met trillen. Bevestig de trilnaald aan de compressor of de elektrische triller en steek hem langzaam in het beton. Als je begint met trillen, houd de naald dan verticaal en beweeg hem langzaam in cirkelvormige bewegingen. Het is belangrijk dat je de trilnaald nooit helemaal uit het beton haalt, want anders ontstaat er een gat. Bekijk het assortiment trilnaalden van Lievers Holland.

 

Tril de lucht weg

Als de trilnaald in contact komt met het beton, zorgt dit ervoor dat eventuele luchtbelletjes naar de oppervlakte worden geduwd. Als je ziet dat er luchtbelletjes in het beton blijven zitten, verplaats de trilnaald dan naar die plaatsen en blijf trillen tot de luchtbelletjes verdwijnen.

 

Laat het beton drogen

Als je klaar bent met trillen, laat het beton dan drogen. Dek het af met plastic of een doek om te voorkomen dat er te veel vocht verdampt. Het droogproces kan enkele dagen duren, afhankelijk van de dikte van het beton. Pas als het beton helemaal is uitgehard, kun je het afdekken verwijderen.

 

Lievers Holland

Lievers Holland is een toonaangevende leverancier van betonbewerkingsmachines en gereedschappen. Hun onderscheidende kenmerken omvatten een breed assortiment van hoogwaardige machines en gereedschappen die speciaal zijn ontworpen voor de betonindustrie, uitstekende kwaliteit en duurzaamheid van hun producten, en een uitstekende klantenservice. Bovendien is Lievers Holland innovatief en blijft het voortdurend nieuwe producten ontwikkelen om aan de veranderende behoeften van de klanten te voldoen. Klanten kunnen erop vertrouwen dat ze bij Lievers Holland de beste oplossingen voor hun betonbewerkings behoeften zullen vinden.