Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Inbraken in Nederland

Inbraken in Nederland

Er is steeds vaker spraken van inbraak in Nederland. Vooral rond de feestdagen zijn inbrekers actief. Waar dit door komt is niet duidelijk, maar de inbrekers vinden steeds meer nieuwe technieken om je huis binnen te komen. Tegenwoordig verzinnen ze steeds meer om binnen te komen. Ze zijn zo slim dat ze met vestjes van een energie leverancier lopen en je ze zo zelf je huis binnen laat, als ze  binnen zijn grijpen ze hun kans, als het mogelijk is en nemen ze zoiets mee zonder dat je het door hebt. Doordat Nederlanders als gevolg van de corona beperkingen massaal thuis gingen werken, kelderde het aantal inbraken spectaculair. Eind april lag het aantal woninginbraken liefst 60 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Hoe komen ze je huis binnen?

–          Insluipen, inbreker loopt open staande deur binnen. Deze methode is het minder risico vol omdat hij niets strafbaars doet. Als ze een bewoner tegen het lijf lopen zeggen ze sorry verkeerde huis en zijn ze zo weer weg.

–          Hengelen, via de brieven bus word geprobeerd met een ijzer voorwerp de klink te openen of de sleutel om te draaien.

–           Flipperen is het wegduwen van de dagschoot met behulp van een hard stuk plastic zoals een credit card of een stuk frisdrankfles.

–           Inbreken via bovenlicht, een bovenlicht is het kleine raam boven een deur of raam. Vaak staat het bovenlicht op een kier of is op een heel eenvoudige manier vergrendeld. Voor inbrekers is het een fluitje van een cent het bovenlicht te forceren en te openen, vooral als een afval container of ladder in de buurt is waar ze op kunnen staan. Via het bovenlicht kan de deur of raam worden geopend, wanneer de sleutel nog in het slot zit. Wanneer het bovenlicht groot is of de inbreker klein kan ook nog via het bovenlicht naar binnen worden geklommen.

  

Inbrekers in het zuiden

In Limburg word er redelijk veel ingebroken. De oorzaak of reden hier van is niet bekend. Als er bij u wordt ingebroken kunt u er bijna nooit iets aan doen. Je zou wel zoveel mogelijk kunnen doen om je huis te beveiligen door middel van goede sloten. In Limburg heb je bijvoorbeeld sloten specialist Maastricht hier kunt u uw sloten laten maken als ze kapot zijn, omdat er ingebroken is of u kunt voor een veilig slot kiezen die u beschermd tegen inbreken.

https://slotenmakerinmaastricht.nl/