Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Prijs dakkapel van kunststof

Hoe komt de prijs dakkapel van kunststof tot stand

De prijs dakkapel van kunststof is iets wat redelijk vaak wordt ingevoerd op zoekmachines. Wie deze vraag stelt vindt maar zelden een goed sluitend antwoord. De reden hiervan is heel eenvoudig vertelt Decodak. Een dakkapel van kunststof heeft een prijs die afhankelijk is van het type dak van jouw huis en de eisen die jij er verder aan stelt. We keken voor jou naar een aantal prijzen en daarnaast keken we naar zaken die de prijs bepalen. Hierbij zijn de huidige ontwikkelingen in de markt ook meegenomen. Denk aan de covid crisis, de schaarste in grondstoffen, en de gestegen energieprijzen.

 

Een prefab dakkapel van kunststof

Dakkapellen die van kunststof worden gemaakt lenen zich bij uitstek om als prefab model te worden aangeleverd. Dit is een manier die verhoudingsgewijs het meest voordelig is. Daarnaast is het de manier om een dakkapel te laten plaatsen zonder dat je huis al te lang met een gat in het dak staat. In dit geval is de prijs dakkapel van kunststof gemiddeld 1500 euro per strekkende meter. Dat is een prijs die casco is berekend want er komen nog meer kosten bij die we straks voor je toelichten. Een dakkapel van 2 strekkende meter zal dan terecht komen voor het casco model op 3000 euro en een model van 3 meter kost al snel 4500 euro.

 

Bijkomende kosten bij de dakkapel van kunststof

Bij een dergelijke dakkapel komen nog meer zaken kijken die de prijs beïnvloeden. Zo speelt de maat van de dakkapel een heel belangrijke rol. Een producent van dakkapellen zal altijd werken met bepaalde standaard maten. De reden hiervan is dat de machines die worden gebruikt bij de productie van dakkapellen standaard in bepaalde maten staan ingesteld. Moet er een dakkapel in een afwijkende maat worden gemaakt dan betaal jij hier uiteraard extra voor. Er zijn meer bijkomende kosten waar we in het volgende stuk op terug komen.

 

Het vervoer van de dakkapel van kunststof

Een dakkapel die in de fabriek is gemaakt moet naar jouw huis worden getransporteerd. In veel gevallen maakt de producent daarbij gebruik van een speciale trailer waar de dakkapel op wordt geladen. Dit ‘uitzonderlijke vervoer’ is een kostbaar iets en de kosten ervan zullen bij jou in rekening worden gebracht. Daarbij kijkt men heel specifiek naar zaken als het aantal verreden kilometers maar ook de afmeting van de trailer die men moet huren om het transport te regelen. Kies dus altijd voor een leverancier van dakkapellen die bij jou in de buurt zit om het goedkoopste uit te zijn.

 

Het plaatsen van de dakkapel

Ook dit is iets wat in zeer grote mate de prijs bepaalt. Bij een standaard prijsopgave zal men nog niet aangeven wat de kosten zijn van de hijskraan die gehuurd moet worden om de dakkapel te plaatsen. Dit is iets wat men bij een lokaal verhuurbedrijf regelt. Jij betaalt de kosten van deze hijskraan. Daarnaast kijkt men of er een speciale vergunning voor deze werkzaamheden nodig is. Ook de kosten van die vergunning worden aan jou in rekening gebracht. Het totaalplaatje van deze posten geeft een goede indicatie van de totale prijs dakkapel van kunststof.

Kies liever voor een merk dakkapel

De bovengenoemde dakkapel prijzen voor een kunststof dakkapel zijn gebaseerd in de meeste gevallen op zogeheten merkloze dakkapellen. Nu willen we niet zeggen dat Dakalux of Velux veel duurder moeten zijn, want dat hangt immers af van de persoonlijke wensen en afmetingen, maar er is echter wel een kwaliteitverschil. Een Velux of Dakalux dakkapel is niet qua kwaliteit meetbaar met een doorsnee dakkapel. Dit zijn namelijk dakkapel merken die een zeer hoge kwaliteitstandaard hebben. De Velux is wat bekender dan de Dakalux, en de Dakalux heeft weer een aantal interessante voordelen ten opzichte van de Velux. Benieuwd naar wat Dakalux te bieden heeft? Neem dan eens een kijkje op de website van Dakalux.

Shop rond voor de beste prijs en ervaring

Er zijn via internet natuurlijk een heleboel dakkapel bedrijven te vinden die je direct online kunnen voorzien van een prijs. Zo kun je bijvoorbeeld ook bij bouw-dakkapel.nl terecht voor je dakkapel. Ook hun hebben een online rekenmodule waarbij je direct weet wat de kosten zijn.