Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Interne transportmiddelen voor uw organisatie

Vervoert u binnen uw organisatie veel en vooral zware producten? En weet u eigenlijk niet waar u moet beginnen? Dan worden in dit artikel een paar oplossingen voor u gegeven en hoe uw kan beginnen met de interne transport goed aan te pakken. De betekenis van intern transport is ruim. Intern transport laat zich misschien wel het best omschrijven als: vervoer op het bedrijfsterrein. Om goederen intern te verplaatsen, kunnen verschillende interne transportmiddelen worden gebruikt.

 

De meest bekende transportmiddelen zijn:

Palletwagen: Een palletwagen is een transportmiddel, al of niet handbediend, voor het verplaatsen van goederen op pallets. Het wordt vooral gebruikt in magazijnen om producten rond te brengen en kan ook in vrachtwagens. De maximale hoogte waarop een palletwagen een vracht omhoog kan brengen is ongeveer 15 cm.

 

Stapelaar: Een stapelaar is een pallettruck met het verschil dat met een stapelaar de pallets tevens in hoogte geplaatst kunnen worden. Er zijn verschillende soorten stapelaars op de markt waaruit u kunt kiezen: een handbediende of gemotoriseerde, elektrische uitvoering.

 

Vorkheftruk: Een vorkheftruck, ook bekend als vorklift of heftruck, is een door middel van een elektromotor of een verbrandingsmotor aangedreven transportmiddel, hoofdzakelijk voor het vervoer van goederen die op een pallet staan, in uw magazijn of op uw bedrijfsterrein.

 

U als werkgever

Als werkgever moeten werknemers instructie en voorlichting krijgen vooral voor de veiligheid, voorlichtingen over hoe ze met de transportmiddelen moeten gaan werken. Veel werkgevers geven opleidingen op locatie zodat de werknemer in zijn eigen omgeving zijn of haar kennis kan opdoen.

 

Om te voorkomen dat het gebruik van arbeidsmiddelen gevaar voor de werknemer oplevert, mogen ze alleen worden gebruikt op de manier en plaats, en voor het doel waarvoor ze zijn bestemd. Een transportmiddel moet bestaan uit goed materiaal en een goede constructie en moet zodanig zijn geplaatst en ingericht dat gevaren en risico’s zoveel mogelijk worden voorkomen.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht