Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Is een schuifdeur goed te beveiligen?

 

Grote glazen deuren die opengaan naar je tuin zijn erg mooi en geven veel licht aan je huis. Vaak zijn dit soort glazen deuren gemaakt met een schuifsysteem. Dit brengt voordelen met zich mee op het gebied van het besparen van ruimte, maar is het ook veilig? De meeste schuifpuien zijn gemaakt met een vrij basale beveiliging, vaak zelfs zonder specifiek slot. In dit artikel gaan we kijken of er wel mogelijkheden zijn om jouw schuifdeuren goed te beveiligen. Maak het inbrekers niet te makkelijk!

 

Standaard beveiliging is niet voldoende

 

De meeste schuifpuien hebben een beveiliging die erg makkelijk te omzeilen is. De inbrekers moet een van de twee deuren slechts een beetje optillen, zodat hij buiten de rails valt. Het zal je dan ook niet verbazen dat een schuifpui op zichzelf meestal geen SKG keurmerk krijgt. Als je in Utrecht woont kun je Slotenmaker Utrecht inschakelen. Zij kunnen dan kijken wat er moet worden verbeterd om aan de juiste voorwaarden te voldoen. Als ze je schuifdeur gaan analyseren, zullen ze waarschijnlijk een van de volgende drie sloten aanraden.

 

Oplegslot

We beginnen met het oplegslot. Dit is de meest basale oplossing, Zo’n slot monteer je door simpelweg gaten te boren in de schuifpui en de onderdelen van de sloten te plaatsen. Dit is dus iets wat je zelf zou kunnen doen, als je een beetje kluservaring hebt. Kies altijd voor een slot met het juiste keurmerk. We raden het SKG keurmerk aan, waarbij natuurlijk geldt dat een extra ster altijd beter is.

 

Balkslot

Het balkslot is de beste optie voor je schuifdeuren. Dit slot wordt op de rails van de deuren geplaatst, waarmee wordt voorkomen dat de deuren kunnen worden opgetild, of worden opengeschoven. Een groot voordeel van dit slot is dat inbrekers van de buitenkant niet kunnen zien dat het er is. Ze zullen dus hun tijd verspelen met iets wat in hun hoofd in een mum van tijd is gebeurd. Daarnaast is het slot nog steeds actief als de deur op de ventilatiestand is gekieperd. Zeker in de zomer is dat erg handig.

 

Stiftvergrendeling

Dan hebben we om af te sluiten nog de stiftvergrendeling. Bij dit slot wordt er wordt als het ware een pen vastgemaakt aan de buitenkant van het huis. De pen loopt door de deur heen. Hiermee zorgt deze vergrendeling ervoor dat de deur niet te ver naar voren of de zijkant kan worden getild. Op zich handig, en het ziet er daarnaast mooi uit. Toch kun je dit meer zien als een soort extra. In samenwerking met een oplegslot kan het tot een adequate beveiliging leiden.

 

Twijfel jij over welke oplossing voor jou het beste is? Schakel dan hulp in van Slotenmaker-Zeist.nl. Ze zijn snel bij je en hebben genoeg ervaring waardoor ze je van het beste advies kunnen voorzien.