Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Wat je kunt aan drukverlies in je waterleidingen

We zijn eraan gewend dat als we een kraan opendraaien er voldoende water uitkomt. Ook als er meerdere kranen tegelijk openstaan. In een gezin komt het regelmatig voor dat iemand onder de douche staat terwijl iemand anders het toilet doortrekt of zijn handen aan het wassen is. Normaal gesproken is de waterdruk in de waterleidingen hoog genoeg om overal voldoende water beschikbaar te hebben. Het waterleidingbedrijf zorgt hiervoor. Het kan echter ook zo zijn dat de waterdruk te laag is om meerdere kranen tegelijk open te draaien. Dit is vervelend en het is ook niet nodig.

Lage waterdruk zorgt voor problemen

Een te lage waterdruk zorgt voor de nodige problemen die je woongenot behoorlijk negatief kunnen beïnvloeden. Zo duurt het heel lang voordat het waterreservoir in het toilet weer vol genoeg is om door te spoelen. Ook kun je problemen krijgen met de aanvoer van warm water. Als er door een te lage waterdruk te weinig water door de CV ketel of waterpomp stroomt, wordt het water niet verwarmd. Zeker als je net onder de douche staat is dat natuurlijk vervelend. In het minst slechte geval sta je er nog niet onder en wordt het water gewoon niet warm. In het slechtste geval sta je er al onder. Als iemand een andere kraan opendraait, wordt de waterstroom ineens een stuk zwakker en ook nog eens koud.

Meerdere oorzaken mogelijk

Er kunnen meerdere oorzaken voor drukverlies zijn. Het kan zijn dat de hoofdkraan niet meer volledig open is. Je kunt de kraan even dicht en weer helemaal opendraaien. Als dit niet helpt, dan kan het zijn dat de hoofdkraan vervangen moet worden. Als de hoofdkraan in orde is, dan is aan te raden om eerst even in de buurt te informeren of meer mensen er last van hebben. Als dat zo is, dan kan het zo zijn dat in jouw buurt de waterdruk lager is dan gemiddeld.

Drukverhoger softwatersystems.nl

Als de waterleverancier geen problemen heeft, dan kan een het helpen om een drukverhoger te installeren. Een drukverhoger is een compacte module die in de waterleiding wordt geïnstalleerd. De drukverhoger zorgt ervoor dat de waterdruk verhoogd wordt. Zo heb je altijd een voldoende hoge waterdruk en kun je meerdere kranen tegelijk open hebben zonder dat er problemen ontstaan. Naast drukverhogers kun je ook terecht bij Soft Water Systems voor een waterontharder.