Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Wij gaan scheiden wat nu?

De relatie wordt helaas verbroken. Als jullie getrouwd zijn is het helaas niet zo gemakkelijk als je spullen pakken en vertrekken. Het is verstandig om al bepaalde afspraken over het huis en de kinderen te maken voordat jullie een echtscheiding aanvragen.

Probeer afspraken te maken

Het is verstandig om al een aantal zaken op papier te hebben. Het is afhankelijk van het soort huwelijk dat jullie hebben, over wat voor afspraken dit gaan. Als jullie getrouwd zijn in gemeenschap van goederen moeten afspraken gemaakt worden over het huis, de schulden en de kinderen. Bij een huwelijk onder voorwaarden zijn er al bepaalde afspraken vastgelegd bij de notaris voordat het huwelijk plaatsvond of op de dag van de bruiloft zelf.

Als het niet lukt om hier afspraken over te maken kan je een mediator inschakelen. Dit is een onzijdige partij die jullie kan helpen afspraken op papier te zetten. Als jouw partner niet met een mediator wilt praten is het tijd om een advocaat in te schakelen. Je partner dient dan ook een advocaat in te schakelen en de rechter zal uiteindelijk in de rechtbank een beslissing maken over afspraken waar jij geen beslissing over mag nemen.

Er samen uitkomen

Als jullie er samen uit komen kunnen jullie met jullie afspraken samen naar een advocaat. In dit geval kan dat dezelfde advocaat zijn, de advocaat werkt voor jullie beide. De advocaat zal de echtscheiding aanvragen en de afspraken zullen vastgelegd worden bij de notaris.

Het is dus een groot verschil tussen een echtscheiding met al geplande afspraken en een echtscheiding zonder. Om enige controle te hebben over de beslissingen die er genomen moeten worden, is het dus belangrijk dat jullie hier eerst samen proberen uit te komen.

Als je het uiteindelijk niet eens bent met de beslissing die de rechter heeft gemaakt kan je een hoge beroep aanvragen.

https://mediatorkaart.nl/echtscheiding-aanvragen/