Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Adverteren

Minder risico in cosmetische chirurgie

Cosmetische chirurgie, vaak bekend onder het grote publiek onder de term plastische chirurgie, focust zich op het veranderen van het uiterlijk met een ‘beter’ of ‘mooier’ aangezicht als gewenst doel. Het is, althans in veel gevallen, gefocust op puur mooi worden en heeft bij plastische chirurgie in klinieken weinig te maken met gezondheid, alhoewel veel plastische chirurgen werkzaam zijn in ziekenhuizen of brandwondencentra om daar de wonden en littekens zo te behandelen dat ze zo min mogelijk zichtbaar zijn.

Maar de plastische chirurgie waarbij cosmetische ingrepen worden uitgevoerd hebben helaas te kampen met een slechter imago. Enerzijds komt dat door de geschiedenis en beeldvorming dat is ontstaan toen alleen de rijkere elite naar de chirurg kon en het imago van een louche arts die de bankiersvrouw meeneemt. Anderzijds wordt het slechte imago veroorzaakt door de relatief slechte reputatie van de plastische chirurgie. Vaak genoeg is er een item in het nieuws waarin gesproken wordt over gespatte borstimplantaten, horrorverhalen van allergische reacties op fillers en nog veel meer.

Tegenwoordig gaat iedereen, van elke leeftijd en elk geslacht, naar de plastisch chirurg. Ook zijn het hoogwaardige klinieken geworden waardoor ook het louche imago is verdwenen, maar de andere kant van het mes bleef scherp. Daarom hebben plastisch chirurgen gezamenlijk besloten om een oproep te doen tot het verbeteren van de plastische chirurgie in Nederland. Ze willen om te beginnen de threatlift in de ban doen. Hierbij wordt de huid door touwtjes met haakjes strakgetrokken. Deze lossen op, maar laten vaak littekens achter. In plaats daarvan opperen ze dat de liquid facelift gebruikt kan worden, waarbij rimpels verwijderen wordt gedaan door de fillers die worden ingespoten. Ook deze ingreep is van tijdelijke aard, maar het laat sowieso geen littekens achter en is een stuk minder pijnlijk. Zodoende wordt het risico vermindert en het imago verbeterd.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht