Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Mindset Ontwikkeling: Waarom coaching zo belangrijk is

Heb je het gevoel dat je vastzit in een sleur? Ligt het bereiken van je doelen altijd net buiten je bereik? Als dit bekend klinkt, dan is coaching misschien het antwoord om u weer op het goede spoor te krijgen. Coaching helpt mensen hun mindset te ontwikkelen en hun levensstijl te verbeteren door zich te richten op wat er goed gaat in het leven in plaats van op wat er fout gaat. In dit artikel laten we je 5 aspecten zien waar coaching je bij kan helpen.

Het bepalen van de juiste koers

Coaching is uiterst effectief omdat het erom gaat voort te bouwen op wat voor mensen werkt in plaats van stil te blijven staan bij mislukkingen. Bijvoorbeeld: als iemand zijn coach vertelt dat hij niet elke dag om zes uur is opgestaan zoals hij gepland had, dan zal de coaching zich meer richten op hoe succesvol hij was met om zeven of zelfs acht uur opstaan, dan alleen maar te benadrukken dat deze persoon gefaald heeft door niet vroeg genoeg op te staan zoals gepland. Dit is een van de vele manieren waarop coaching mensen helpt een mentaliteit te ontwikkelen en mondigheid over hun leven te krijgen, zodat ze in staat worden om

Verkrijgen van meer focus

Als iemand voortdurend denkt aan wat er niet goed ging in zijn leven, is het heel moeilijk voor hem om zich te concentreren op de taken die hij moet doen. Coaching helpt mensen doelgerichter en vastberadener te worden als ze specifieke doelen bepalen die afgestemd zijn op hun gewenste levensstijl. Bijvoorbeeld, iemand die sinds zijn studietijd door een druk schema niet veel meer getraind heeft, kan hulp willen om lichaamsbeweging weer deel te laten uitmaken van zijn of haar dagelijkse routine. Een coach kan met deze persoon samenwerken door hem/haar te helpen haalbare korte-termijn doelen te stellen (bijvoorbeeld drie keer per week hardlopen). Door samen deze kleine doelen te stellen en onderweg elke prestatie te vieren, zal iemand zich gesterkt voelen om nog grotere lange-termijn doelen te overtreffen, die bijvoorbeeld het trainen voor marathons kunnen omvatten

Van een fixed naar een growth mindset

Coaching helpt mensen een groeimindset te ontwikkelen, wat betekent dat ze geloven dat er in hun hele leven mogelijkheden zijn om te groeien en te leren. Iemand met zo’n denkwijze gelooft in voortdurende verbetering in plaats van zich te concentreren op wat er mis is of mislukt. Deze manier van denken maakt het voor iemand gemakkelijker om zijn of haar doelen te bereiken, omdat hij/zij zich meer op het proces richt dan alleen op het resultaat.

Bijvoorbeeld: als je begint met golfen, richt je aandacht in plaats van jezelf te hele tijd te bekritiseren op het verbeteren van je swing door specifieke gebieden aan te wijzen waar je kunt verbeteren (een groei-denkwijze). Door dit te doen zul je in staat zijn gemotiveerd te blijven terwijl je meer plezier beleeft aan het spel.

Elimineren van uitstelgedrag

Uitstelgedrag is een van de grootste vijanden van het bereiken van je doelen. Het kan veroorzaakt worden door een gebrek aan motivatie, angst of zelfs gewoon overweldigd zijn door alles wat gedaan moet worden. Coaching helpt mensen te leren hoe ze uitstelgedrag kunnen verslaan, omdat het gedurende het hele proces verantwoording en begeleiding biedt.

Als je bijvoorbeeld van plan bent om voor een marathon te trainen maar moeite hebt om meerdere keren per week vroeg genoeg op te staan, kan het gebruik van coachingsessies als stimulans je helpen om verantwoordelijk te blijven door al je trainingen van tevoren samen met je coach op te schrijven. Zo weet hij/zij welke stappen er gezet zijn om dit doel te bereiken . Nogmaals, het vieren van elke kleine stap onderweg zorgt voor een voortdurende motivatie terwijl je jezelf gericht houdt op vooruitgaan in plaats van te blijven stilstaan.

Bron: Rebody Weert

https://rebody.nl/