Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Wat is veiligheid?

Veiligheid is, vooral in eigen huis, één van de basisbehoeften. We zoeken allemaal vanuit onze dierlijke behoeftes naar een plek waar we rustig kwetsbaar mogen zijn. Veiligheid is eigenlijk niets anders dan kwetsbaar zijn zonder je zorgen te maken over gevaren van buitenaf. Het is een dierlijke behoefte die elk levend wezen kent. Toch is ook niet elke soort veiligheid hetzelfde. Waar veiligheid aan de ene kant vooral gaat over je geen zorgen hoeven te maken, kan het ook veel dieper zitten. Wat is veiligheid voor jou? Hoe kun je ervoor zorgen dat jij je veilig voelt?

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid kun je verkrijgen door te zorgen dat je weet dat er niemand je veilige plek kan betreden. Dit doe je in huis door bijvoorbeeld sloten op de deuren te hebben, maar ook omdat jij precies weet hoe je huis in elkaar steekt met alle spulletjes. Daarom kan een inbraak ook zo venijnig voelen. Niet alleen wordt er een inbreuk gemaakt op de veiligheid van je huis omdat de sloten niet genoeg waren, ook is er een inbreuk gemaakt op de veiligheid die in je hoofd zit.

Slotenmaker Roermond

Om veiligheid te bewaken of terug te krijgen is een slotenmaker zoals slotenmaker Roermond belangrijk. Bij een inbraak of onveiligheden kan slotenmaker Roermond zo snel zorgen dat je jouw gevoel van veiligheid terugkrijgt. Dit kan preventief zijn door sloten met een hoger niveau keurmerk te nemen of anti-inbraak aanpassingen te laten doen. Het kan echter ook helend zijn door simpelweg sloten te laten vervangen na een inbraak.

Voor iedereen anders

Omdat veiligheid ook vooral in je hoofd zit kan het voor iedereen anders zijn. Veiligheid kun je soms niet alleen terugkrijgen door wat sloten te vervangen, maar je moet dan een heel proces doorlopen. Hierbij heeft het te maken met langzaam leren accepteren dat je toch wel weer veilig bent. Dit kan tijdelijk zorgen voor een reactie die je wilt laten vluchten of vechten, ook wel bekend als een soort overlevingsmodus. Veiligheid is een fragiel concept en soms moeten we accepteren dat het een tijdje kan duren voor je weer in de juiste staat bent. Hierbij kun je tegen meerdere hordes aanrennen, maar uiteindelijk komt het met de tijd vrijwel altijd weer goed. Ook als het in eerste instantie niet zo lijkt.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/