Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Zakelijk

Op welke plekken bevinden lekkages zich?

Het is makkelijk te zien dat je een lekkage hebt, maar om de precieze locatie en de oorzaak van het lek op te sporen is een stuk lastiger. De verschillende locaties worden hieronder uitgelegd.

Badkamerlekkage

Een badkamerlekkage komt het meest voor van allemaal. In deze ruimte wordt ook het meeste water gebruikt. De badkamer zit vol met verschillende leidingen, dus is de kans op een lekkage ook veel groter. Het is bijna onmogelijk om zelf na te gaan in welke leiding de lekkage zich bevindt. Door middel van lekdetectie wordt de plaats van de lek gemakkelijk opgespoord.

 

Daklekkage

Daklekkage, een probleem dat zo snel mogelijk verholpen moet worden. Als er een lek ontstaat op je dak, wordt het dak minder stevig. Lekkages op daken zijn meestal wel lastig om op te sporen, omdat het een groot oppervlak is en erg hoog kan zijn. Daarom is het hier heel belangrijk om een expert in te schakelen.  

 

Rioollekkage

Rioollekkage is een probleem dat je vrijwel direct merkt. Het zorgt namelijk meteen voor een flinke rioollucht door het hele huis. Rioollekkage is moeilijk op te sporten, omdat de leidingen voor een groot deel onder de grond liggen. De lekdetectie maakt onder andere gebruik van een rioolcamera om een beeld te krijgen van de lekkage.

 

Lekkage in de muur

Meestal wordt lekkage in de muur veroorzaakt door leidingwerk dat is beschadigd. Water uit de leidingen komen in jouw muren. Hierdoor zie je aan de buitenkant van de muren de vochtplekken en ontstaat de lekkage. De vochtplekken zijn nooit de oorsprong van het lek, want het leidingwerk zit achter de muren. 

 

Lekdetectie

Heb jij ook last van een lekkage en heb je geen idee waar dit vandaan komt? Dan is het belangrijk om een lekdetectie in te schakelen. Zij speuren met speciaal apparatuur de locatie van de lekkage op. Dit scheelt veel tijd en moeite.